Pinarello sponser Roland Cyling

Nå er Pinarello sponsor også i kvinnenes WorldTour

Mannlige proffsyklister har levert seier på seier med Pinarello i over 40 år. Nå skal Pinarello også inn i kvinnenes WorldTour.

Sist oppdatert: 9. februar 2024 kl 11.29
HISTORIE: Pinarello skriver historie, når de nå går inn i World Touren. Foto: Roland Cycling Team.
HISTORIE: Pinarello skriver historie, når de nå går inn i World Touren. Foto: Roland Cycling Team.
Lesetid: 2 minutter

Det legendariske, italienske sykkelmerket, stiftet i 1973 av Fausto Pinarello, ble for alvor kjent på midten av 80-tallet. Da ble det syklet inn seier både i 84-OL, samt alle de store treukers-rittene. 

Miguel Indurain var gallionsfigur for Pinarello under sin ferd mot fem sammenlagtseiere i Tour de France, og de moderne karbonsyklene ble allemannseie da Pinarello sponset Team Sky fra 2010. 

Sykkelprodusenten har derimot vært usynlige i kvinnenes WorldTour, frem til denne sesongen. 

Pinarello går nå inn som sykkelsponsor for det sveitsiske laget Roland Cyling Team. 

– Det er et stort øyeblikk for oss å gå inn i kvinnenes World Tour, det er en historisk milepæl, sier leder i Pinarello, Fausto Pinarello, i en pressemelding.

Roland er inne i sin andre sesong i WorldTouren. Laget konkurrerte i fjor under navnet Israel Premier Tech Roland. 

Laget har blant annet den regjerende gullvinneren fra OL, Anna Kiesenhofer i stallen. 

LES OGSÅ
KJØRESTYRKE: MyWhoosh er en konkurrent til Zwift, som satser særlig på ryttere på høyt nivå. Foto: MyWhoosh.
INTERESSEN EKSPLODERTE: Han kunne ikke gjøre noe med Albert Philipsen, men Felix-Ørn Kristoff banet likevel vei for seg selv med VM-bronsen fra Glasgow i august i fjor. Foto: Cor Vos

Roland Cycling var inntil i fjor sponset av Factor, samme som herrelaget til Israel - Premier Tech. Driftsselskapet i Roland valgte å trekke seg fra samarbeidet i forkant av 2024-sesongen. 

Pinarello var sykkelsponsor for kontinentallaget AG Insurance-Soudal, frem til laget tok steget opp til WorldTouren i 2023. De har også sponset også kontinentallaget Top Girls Fassa Bortolo i over ti år. Sponsoratet fortsetter, og Pinarello er nå representert i både damenes og herrenes første-og andredivisjon. 

OVERGANG: Etter å ha avviklet samarbeidet med Factor og Premier Tech, sykler Roland nå på Pinarello. Foto: Roland Cyling Team.
OVERGANG: Etter å ha avviklet samarbeidet med Factor og Premier Tech, sykler Roland nå på Pinarello. Foto: Roland Cyling Team.
Publisert 9. februar 2024 kl 11.29
Sist oppdatert 9. februar 2024 kl 11.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen