Joker Fuel of Norway legges ned

Det er et trist stykke sykkelhistorie som skrives, når vi i dag får beskjed om at Joker Fuel of Norway avvikler driften etter sesongen.

Sist oppdatert: 29. september 2020 kl 20.57
TAKK FOR NÅ! Joker Fuel of Norway er nå historie. Her tapetserte de pallen under Gylne gutuer i 2016. Foto: Kåre Dehlie Thorstad.
TAKK FOR NÅ! Joker Fuel of Norway er nå historie. Her tapetserte de pallen under Gylne gutuer i 2016. Foto: Kåre Dehlie Thorstad.
Lesetid: 2 minutter

Joker Fuel of Norway har i sum vært det absolutt mest toneangivende sykkellaget i norsk sykkelsport, og har sørget for å sende intet mindre enn 17 proffsyklister videre til Prokonti og World Tour-lag.

Joker Fuel of Norway startet opp som Maxbo-Bianchi i 2005, og har sendt ryttere som Gabriel Rasch, Edvald Boasson Hagen, Amund Grøndahl Jansen og Lars Petter Nordhaug ut i proffsirkuset.

Men intet varer evig, og i dag kom beskjeden fra semiprofflagets eier Birger Hungerholdt: Joker Fuel of Norway er historie etter sesongen.

– Det er sånn det må bli akkurat nå. Hadde vi vært helt trygge på at verden ville være et helt normalt sted i 2021, kan det hende vi hadde krumme nakken én gang til. Det er utfordringer som har dukket opp etter at corona-pandemien startet, blant annet ved at arrangementer som vi skal tjene penger til å delfinansiere laget på, er blitt avlyst. Dermed skorter det på økonomien vår. Ifølge det som står i mediene ser det ut til at ting blir verre igjen før det blir bedre. Vi opplever i hvert fall ikke nå at det er noen snarlig bedring av situasjonen i siktet, sier Hungerholdt til procycling.no.

birger hungerholdt
TRAPPER NED: Birger Hungerholdt avvikler nå Joker Fuel of Norway, og nok en faktor skapt egenhendig av Hungerholdt er historie. Foto: Henrik Alpers.

Birger Hungerholdt har vært en sentral maktperson i norsk sykkelsport i over 40 år, og sponsorselskapet han har driftet, Interspons, har i tillegg til Joker Fuel of Norway vært eier av Tour of Norway, Ringerike Grand Prix, Sundvolden Grand Prix, Tour of Norway for Kids og nettstedet procycling.no.

Interspons måtte avlyse både Ringerike Grand Prix og Sundvolden Grand Prix i år, og arrangerte i stedet det lukkede koronarittet Klatrekongen Kleivstua.

Joker Fuel of Norway har vært driftet hovedsaklig av sponsormidler fra disse arrangementene, og inntektene har i følge Hungerholdt falt så drastisk at de ikke ser noen annen utvei enn å avvikle laget, for godt.

Interspons har de siste årene solgt Tour of Norway til Tour des Fjords, mens Tour of Norway for Kids heller ikke er en del av selskapet.

Søren Wærenskjold var den siste syklisten Joker Fuel of Norway sendte ut som proff. Wærenskjold går til Uno-X etter sesongen.

joker-fon
ALDRI MER: Joker var størst, hadde mest penger, de beste utøverne og det beste støtteapparatet. Nå er laget historie. Foto: Frank Wøien Mo.
Publisert 29. september 2020 kl 20.57
Sist oppdatert 29. september 2020 kl 20.57
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen