I mangelen på ritt gyver proffene og semiproffene løs på andre oppgaver.

I går kveld var tre av landets sterkeste temposyklister samlet ved Bispeveien i Re, en kjent veibit for temposyklister. Flere av landets raskeste tempotider er satt i området.

De tre gikk ut i forrige uke og fortalte om det hemmelige rekordforsøket, med rammer tilpasset koronatiden.

I går ble det i praksis satt intet mindre enn tre Norgesrekorder på veien, da både Iver Johan Knotten, Andreas Leknessund og Søren Wærenskjold alle var raskere enn den stående rekorden.

Forrige rekord var satt av Knotten selv, og lød på 35:22, og han kunne kanskje juble litt inni seg da han klokket inn på 35:05. Men tiden var ikke i nærheten av å stå mot Joker-syklisten fra Mandal.

For Søren Wærenskjold hadde nesten 53 km/t i snitt i går, nok til å holde unna for Norgesmester Andreas Leknessund. Og der den norske mestertrøya trillet over målstreken til 34:08, kom Wærenskjold inn åp 34:01.

Wærenskjold og Leknessund kjørte i praksis like fort i midtpartiet. Leknessund hadde den beste starten, men mot slutten ble yngstemann sterkest.

Leknessund og Knotten har trolig ristet av seg skuffelsen allerede, og ser mot to nye muligheter denne uken. I morgen er det 10 km tempo som skal sykles, og på fredag prøver trioen på rekord på 50 kilometer.

Kristoffer Skjerping holder rekorden på 10 km tempo, mens Reidar Borgersen er rekordholder på 50 km. Tidene deres er henholdsvis 11:19 og 58:21.