Etter ti år som proffsyklist for flere av de store World Tour lagene skal Tom-Jelte Slagter begynne å selge traktorer og landsbruksmaskineri for den nederlandske Gore Noord, som er en av de største forhandlere av John Deere traktorer i Nederland.

– Etter en ti år lang karriere som proffsyklist er jeg klar for å fokusere på nye ting, og jeg går løs på denne jobben med store ambisjoner. De siste ti åra som syklist har vært fantastiske, og jeg ville ikke vært noe av det jeg har opplevd foruten. Det er minner jeg vil ha med meg resten av livet, men nå er det på tide å forlate syklingen, sier han til nettstedet The Cyclist

Annonse

I stedet for å subbe noen flere år i ProTouren, ønsker Slager nå å ha mer tid med familien og starte et vanlig liv. 

– Jeg blir nå representant for Gore Noord i min elskede region Groningen. Jeg gleder meg virkelig til å ta et nytt steg i livet, og takker samtidig alle som har fulgt meg og støttet meg gjennom sykkelkarrieren, sier Slagter videre. 

31-åringen anses som en over gjennomsnittlig god proffrytter. Tom-Jelte Slagter skrev sin første World Tour kontrakt i 2011 med Rabobank, og har syklet alle de tre store tourene, ble nummer seks i Liege-Baston-Liege i 2015, og vant Tour Down Under sammenlagt i 2013. Han har tok to etappeseiere i Paris-Nice i 2014, der han for øvrig slo Tour de France-vinneren Geraint Thomas i spurtoppgjør om den ene av dem. I løpet av karrieren har han vært innom fire av de mest kjente lagene: Rabobank, Garmin-Sharp, Dimension Data og B&B Hotels-Vital Concept. 

John Deere
TRAKTORSELGER: Tom-Jelte Slagter skal selge de velkjente grønne og gule John Deere traktorene i Groningen. Foto: Charles & Hudson