Fabio Aru skal ha vært på radaren til laglederne i Qhubeka, at den sveitsiske sykkeltøyprodusente Assos gikk inn og reddet det sørafrikanske profflaget for to uker siden. 

– Jeg er overlykkelig for å bli en del av Qhubeka Assos neste sesong, og svært takknemlig overfor Douglas Ryder som tar meg inn i laget, sa italieneren da Qhubeka Assos bekreftet nyheten. 

Annonse

– Da tilbudet om å bli med i dette laget dukket opp, og etter å ha snakket med Douglas (Ryder) og de andre på laget, skjønte jeg umiddelbart at dette er et miljø jeg ønsker å være en del av, sa Aru, ifølge CyclingNews.com

Arublen stadig mer desperat jakt etter en ny arbeidsgiver, etter at UAE Emirates ikke ville fornye kontrakten hans for 2021. 

Aru har vunnet Vuelta á Espana og blitt nummer to i Giro d’Italia, men det begynner å bli en stund siden nå. Så sent som i går fikk han beskjed fra sin tidligere arbeidsgiver Astana at han ikke passer inn i deres lag lenger. 

– Jeg har ikke oppnådd de resultatene jeg har ønsket de siste sesongene, så nå vil jeg bruke denne muligheten til å finne tilbake til de enkle faktorene som gjorde at jeg hadde suksess tidligere. Jeg vet at jeg fortsatt har det som kreves for å oppnå liknende suksess igjen, fortsatte 30-åringen. 

Om Aru lykkes med å klatre tilbake til gamle høyder, vil han bli en av de viktigste rytterne i Qhubeka Assos. Det er også forventet at Aru, som er den eneste i laget med en sammenlagtseier i en av de store tourene, vil få en form for kapteinsrolle i disse rittene sammen med klatrespesialisten Domenico Pozzovivo fra Italia.  

Fabio Aru Vuelta Burgos 2020
FIKK FYKEN: Etter tre år uten de store resultatene fikk ikke Fabio Aru fornyet sin kontrakt med UAE Emirates for 2021. Foto: Cor Vos

Meritterte ryttere

Da Qhubekas hovedsponsor NTT meldte i september at de ville avslutte sitt samarbeid med laget etter sesongen 2020, gikk flere av lagets største profiler til andre lag, blant annet Michael Valgren, Ben O’Conner, Louis Meintjes og Edvald Boasson Hagen.  

Med Assos inn på sponsorsiden har laget et budsjett på rundt åtte millioner Euro for neste sesong, og rytterstallen begynner nå å fylles opp. Fra før har Simon Clarke, Sean Bennett, Dimitri Claeys, Kilian Frankiny, Lukasz Wisniowski, Karel Vacek, Emil Vinjebo, Connor Brown og Harry Tanfield signert med laget for neste sesong. 

Europamester Giacomo Nizzolo, Max Walscheid, Domenico Pozzovivo, Andreas Stokbro, Michael Gogl, Dylan Sunderland, og Victor Campenaerts har fått forlenget sine kontrakter til ut 2022. 

I tillegg vil de tre sørafrikanske rytterne Jay Thomson, Reinardt Janse van Rensburg og Nic Dlamini også fortsette i laget.

Aru var imidlertid ikke alene om å jakte på kontrakt for neste sesong. Lista over proffer som fortsatt leter etter plass på et lag er lang og vond

Mange har måttet senke kravene til lønn og prestisje, inkludert Edvald Boasson Hagen. For to uker siden valgte 33-åringen som har syklet på World Tour lag i over ti år å signere en kontrakt med laget Total Direct Energie, som ligger kategorien ProTeam ett hakk under lavere enn World Tour.