UT AV DVALEN

OPPSUMMERT: Alexander Kristoff har i år nesten egenhendig forsvart norsk ære på sadelen. Men nå har det virkelig begynt å røre på seg i de norske rekkene!

Sist oppdatert: 20. april 2015 kl 13.19
Nordhaug måtte se langt etter seieren da Kwiatkowski tok sin første triumf i regnbuetrøyen. Foto: Cor Vos
Nordhaug måtte se langt etter seieren da Kwiatkowski tok sin første triumf i regnbuetrøyen. Foto: Cor Vos
Lesetid: 4 minutter
NORDHAUG MED I TETEN

Lars Petter Nordhaug kjempet hele veien fram til målstreken da Michal Kwiatkowski tok sin første seier i regnbuetrøyen under søndagens Amstel Gold Race. Nordhaug ledet lenge spurten om seieren, men han var sjanseløs da favorittene skrudde på turboen. Det endte til slutt på en 16. plass, en solid innsats etter sykdomsproblemene Sky-rytteren opplevde under oppkjøringen til rittet.

Amstel Gold Race markerer begynnelsen på den historiske Ardenner-uken. På onsdag venter La Flèche Wallone med den episke avslutningen opp Mur de Huy. Uken avsluttes på søndag med Liège-Bastogne-Liège, det eldste proffrittet i kalenderen.

Liège-Bastogne-Liège er et ritt som passer Lars-Petter godt. Som eneste Team Sky rytter med i finalen i Amstel Gold markerer han seg som en soleklar leder i det britiske laget. Som outsider vil et angrep på riktig tidspunkt sette han i skuddhold på en topplassering.
 

SEIER TIL HITEC

Hitec Products rytter Kirsten Wild tok sin tredje strake seier i det nederlandske UCI-rittet Ronde van Gelderland på søndag. Hun kom seierende ut i en gruppe på ti ryttere med blant annet Marianne Vos. Vita Heine kom på en sterk 25.plass. Thea Thorsen fullførte ikke rittet.
 

NORSK PREG PÅ FRANSK RITT

Norge var sterkt representert i det franske femdagersrittet Tour de Loir et Cher denne uken. Team Coop - ØsterHus, Team Sparebanken Sør og Team Ringeriks-Kraft stilte alle med sitt beste mannskap og et mål om å hevde seg i toppen.

På den andre etappen kom August Jensen og Frederik Strand Galta fra Coop-ØsterHus med i den avgjørende gruppen sammen med Sparebank Sør rytter Andreas Erland. Jensen ble nummer seks, Erland nummer syv og Galta fullførte som tiendemann i gruppen på 18 ryttere.

På de tre resterende etappene tok Frederik Strand Galta en åttendeplass og to tiendeplasser. Lagkamerat Håvard Blikra sanket også en topp ti plassering.

Med fire av fem mulige topp ti plasseringer sikret Frederik Strand Galta en femteplass i sammendraget. På en syvendeplass, bare to sekunder bak, var Andreas Erland fra Team Sparebanken Sør.

Seks topp ti plasseringer fordelt på tre ryttere sikret Coop-ØsterHus seieren i lagkonkurransen foran danske Team Trefor - Blue Water. Franskmannen Francis Cardis vant rittet sammenlagt.
 

KORSÆTH OG HOELGAARD I TOPPEN

U23 landslaget syklet denne uken endagsrittet La Côte Picarde og etapperittet ZLM Roompot Tour i nasjonscupen. Daniel Hoelgaard, som til vanlig sykler for Team Joker, flekset spurtmusklene i begge rittene og gikk av gårde med to tredjeplasser.

Truls Engen Korsæth disket til med en tiende- og en tolvteplass på to etapper og ble nummer ni sammenlagt i ZLM Roompot Tour. Det var lagtempoen på den andre etappen som hindret en plassering helt i toppen av sammendraget. Det norske laget ble nr.13 av 25, hele to minutter bak de seirende danskene.

Det er tydelig at den sterke kjøringen i landslagstrøyen har gitt Korsæth enorm selvtillit. I Team Jokers farger kjempet han seg til en andreplass i søndagens Profronde van Noord-Holland. Om han følger opp de fantastiske resultatene fra de siste ukene vil proffdrømmen være innenfor rekkevidde.
 

WIGGINS UTSOLGT

Det er nesten ingen utholdenhetsutøvere i noen idrett som har samme stjernestatus som Bradley Wiggins. Syklisten, som lett kan forveksles med en rockestjerne, avsluttet sin landeveiskarriere med Paris-Roubaix for en drøy uke siden. Briten retter nå øynene mot banesyklingen under OL i Rio, men først står timesrekorden på bane for tur.

Billettene til å se forsøket den 7.juni ble lagt ut til salg denne uken. Det tok kun syv(!) minutter før alle 6000 billetter var utsolgt.  Sir Bradley Wiggins er definitivt en populær mann på de britiske øyer.
 

KREUZIGER-SAGAEN NÆRMER SEG SLUTTEN

Voldgiftsdomstolen (CAS) annonserte denne uken at ankehøringen i Kreuziger-saken er satt til den 10.juni. Roman Kreuziger ble i høst frikjent av den olympiske komiteen i Tjekkia, men UCI anket avgjørelsen til CAS. Tinkoff-Saxo rytteren har i snart to år kjempet en kamp mot UCI etter at det ble registrert uregelmessige blodverdier under Giro d’Italia i både 2011 og 2012.

Publisert 20. april 2015 kl 13.19
Sist oppdatert 20. april 2015 kl 13.19
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen