Verdensmester Michal Kwiatkowski tok sin første seier i regnbuetrøyen da han spurtet inn til seier i Amstel Gold Race i ettermiddag.

Lars Petter Nordhaug hang bra med og yppet seg på oppløpet, men måtte til slutt ta til takke med en 16. plass. Nordmannen er nok likevel godt fornøyd med innsatsen, etter å ha fått spolert deler av oppkjøringen på grunn av sykdom. I Liege-Bastogne-Liege neste søndag har vi stor tro på at Lars Petter kan få til et toppresultat. 

Annonse

Et seksmannsbrudd fikk en luke som på det meste målte 11-minutter. Her satt sterke ryttere som Laurens De Vreese, Linus Gerdemann og Jan Polanc, som kjørte fra resten av bruddkameratene med omlag 45 kilometer til mål. Det tok imidlertid ikke lang tid før trioen ble hentet inn av et jagende hovedfelt.

Dermed var det duket for nye angrep fra blant andre Vincenzo Nibali, Wilco Kelderman og Tony Martin. Disse ble imidlertid hentet igjen på den siste mila, hvor Greg van Avermaet og Jakob Fuglsang prøvde lykken.

Inn i Cauberg siste gang var det hele samlet, med Orica-Greenedge i føringen.Som alltid gikk Phillipe Gilbert til med liv og lyst i den avgjørende bakken, men han fikk følge av spurtsterke Michael Matthews og ringreven Alejandro Valverde. Ingen ville imidlertid ta ansvar og dermed ble det en større gruppe som skulle gjøre opp om seieren.

Lars Petter Nordhaug dro i gang spurten, men ble passert av flere mann på de siste hundre meterne. Verdensmester Michal Kwiatkowski var best på oppløpet og sikret seg sin første seier i verdensmestertrøya. 

Her ser du video av de avsluttende kilometerne: 

RESULTATER

1 Michal Kwiatkowski (Pol) Etixx - Quick-Step
2 Alejandro Valverde (Spa) Movistar Team
3 Michael Matthews (Aus) Orica GreenEdge
4 Rui Costa (Por) Lampre-Merida
5 Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal
6 Greg Van Avermaet (Bel) BMC Racing Team
....
16 Lars Petter Nordhaug (Nor) Team Sky