Amstel Gold Race - korte, bratte bakker og øl

Amstel Gold Race er en prestisjefylt klassiker, og rittet består av korte, bratte bakker. Rittet går i Nederland, og er en del av det som kalles Ardenner-uken.

Amstel Gold Race er en av vårens største ritt og går i kupert terreng i Limburg-regionen.

Rittet, oppkalt etter ølprodusenten Amstel og Gold-ølet deres, er aldri blitt vunnet av en norsk rytter. Lars Petter Nordhaug har vært nærmest på herresiden med sin 15. plass fra 2013, mens Anita Valens 16. plass fra 2003 er den beste plasseringen på kvinnesiden.

Fjorårets utgave av rittet var noe annerledes, som følge av koronarestriksjoner i Limburg-regionen, men vanligvis er Amstel Gold Race rundt 260 kilometer langt, bestående av mer enn 40 korte, intensive bakker.

annonse
Hva er Amstel Gold Race?

Amstel Gold Race er et prestisjefylt sykkelritt som går i midten av april hvert år. Rittet regnes som en klassiker i sykkelsporten og rytterne sykler tøffe, korte bakker, og rittets lengde er rundt 260 kilometer.

Har en nordmann vunnet Amstel Gold Race?

Nei. Lars Petter Nordhaug har vært nærmest på herresiden med sin 15. plass fra 2013, mens Anita Valens 16. plass fra 2003 er den beste plasseringen på kvinnesiden.

Hvem har vunnet Amstel Gold Race flest ganger?

Det er nederlandske Jan Raas, som vant rittet fem ganger. Han vant fire år på rad mellom 1977 og 1980, og vant igjen i 1982. Derfor kalles rittet gjerne for Amstel Gold Raas.

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen