Sykkelforholdene i Nordmarka er i skrivende stund varierende. I de lavereliggende strøkene er det gjerne isete på bakken, mens vi lenger opp i høyden finner snø.

I Nordmarka er det cirka halvparten av veiene som er brøytet etter sist snøfall. På Krokskogen er det brøytet overalt. Det betyr at det enkelte steder vil være sporete.

Ønsker du daglige oppdateringer om de vinteråpne veiene, besøk vårt gratis diskusjonsforum. Der finner du blant annet tråden «Førerapport fra Nordmarka», der brukere oppdaterer med bilder og meldinger om lokale forhold.

Skjønt, det er blitt stadig kaldere de siste dagene, som betyr at det ligger en tykk hinne av frost over isen. Det betyr at de aller dristigste kan klare seg uten piggdekk, typ om du har en gjerrig våghals i sykkelklubben.

Klatrer du til områder som ligger høyere enn cirka 350 meter, vil isen være byttet ut med snø. Men heller ikke her oppe skal det være for enkelt å ferdes. Om vi tar for oss ring4, er det ikke brøytet, og en må sykle i hjulsporene til de få bilene som har vært der. Det siste snøfallet var simpelthen ikke stort nok til at de brøyter i jula. Det kan være sporete og krevende å sykle i disse sporene.

Om du ferdes lenger vest i Marka, ved Krokskogen, er veiene frest og følgelig svært gode. Men også her er det mye is, så ta det forsiktig i utforkjøringene. Om du ønsker flere alternativer til langturer om vinteren, kan du sjekke ut vår store guide til vintersykling i Marka.

Felles for både lavere-og høyereliggende områder, er at det knapt har vært tele i bakken i vinter. Det gjør at snøen mange steder ikke har fått satt seg. Resultatet er at det har blitt liggende mye vann på veiene, som med de siste dagers kulde har blitt til is.

Bilder til førerapporten på landevei.no er levert av forumbrukeren «Sepeda».