Grus - sykkelturer på grusveier i hele Norge

Gravel er kort forklart kallenavnet for sykkelturer på grus. Med moderne gravelsykler med bukkestyre, går det fortere enn med en terrengsykkel.

Grus er blitt greit igjen og vel så det, «gravel» er nå den største trenden innen sykling. Dermed har vi nordmenn også lært oss det engelske ordet for den slags. Lange gravelturer i Nordmarka er populære simpelthen fordi du slipper trafikken.

Mange liker også kombinasjonen av gravel og asfalt, da finner en gjerne det beste fra to verdener. Mange liker også bikepacking på grusveier, enten det er med telt, eller en sover i hytte.

annonse
Hva er forskjellen på gravel og grus?

Ingenting, bortsett fra språket. Det engelske ordet «gravel» har blitt samlebetegnelse både for å sykle turer på grus, grusen i seg selv, samt selve sykkelen som brukes.

Trenger jeg en gravelsykkel for å sykle grusturer?

Så lenge du har plass til dekk av en viss bredde kan det godt være en CX, terreng-, eller hybridsykkel du tar med på grustur. Vi anbefaler dekk som er 32 mm brede og oppover, da kan du sykle.

Hva er den beste gravel turen ved Oslo?

Vår soleklare favoritt er denne: Ta morgentoget fra Oslo til Gjøvik, og sykle tilbake. Da får du 15 mil på grus, i en mektig heldagsopplevelse!

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen