Vi minnes helst etappeseirene og dagene da alt på forbløffende vis klaffer. Men i den norske Tour de France-historien er det også en del nedturer som har brent seg fast.

Gårsdagens prolog viste at Thor Hushovd var i praktslag. I tillegg til å være blant feltets raskeste avsluttere hadde Hushovd også en verdensmestertittel på tempo fra U23-klassen å vise til. Prolog var dermed en perfekt konkurranseform for sørlendingen. Løypa gjennom gatene i Strasbourg var det ingen som taklet bedre enn Hushovd, som kunne ikle seg den gule trøya på rittets første dag.

Dagen etter prologen fortsatte etter Touren med en sedvanlig flat etappe, men rittet hadde ikke gjort seg helt ferdig med Strasbourg helt enda, da den franske verdensarvbyen også skulle huse målgangen på rittets første ordentlige etappe. På en varm og rask dag tok Hushovds lag, Crédit Agricole, kontroll, hentet inn bruddet og sørget for at Hushovd har kommet i best mulig posisjon før spurten. I en relativt teknisk finale strekker feltet seg langt utover på den siste kilometeren. Thor har kommet seg i en god posisjon, men er omringet av flere andre gode spurtere.