/ Sykler

– Asker ga meg kamp til døra

Mye vind og småstøting sørget for spenning til målstreken på Ronde van Berg.

Sist oppdatert 14. april 2018 kl 20.30
REVANSJ: Ken-Levi Eikeland (til venstre) tok seieren i Ronde van Berg knepent foran Kristoffer Ylven Westgaard. Foto: Pål Westgaard
REVANSJ: Ken-Levi Eikeland (til venstre) tok seieren i Ronde van Berg knepent foran Kristoffer Ylven Westgaard. Foto: Pål Westgaard

Ken-Levi Eikeland vant rittet knepent foran Kristoffer Ylven Westgaard fra Asker CK.  

– Målet var selvfølgelig å vinne, og jeg skulle tidlig i brudd. Det skjedde allerede på første runde, men med flere i bruddet som ikke ville dra så mye, prøvde meg jeg på et støt underveis, sier Eikeland. 

Han lykkes imidlertid ikke med støtingen. Kun en annen rytter ble med i bruddet, som ble innhentet av Asker da det gjensto tre runder. 

– Etter at vi ble innhentet ble det mange små støt og en mann som fikk gå alene, men med sterk vind så ble dette veldig vanskelig, sier Eikeland. 

Plan B
Da støtingen ikke førte fram, måtte Eikeland til med plan B. 

– Asker sendte ut noen kanoner, men alt ble tettet. Jeg hadde sagt til meg selv at jeg skulle overraske med å starte spurten megatidlig, cirka 500 meter før mål. Jeg klinte til på en liten bakkekul og fikk den lille overraskelsen jeg trengte på resten, sier han, og legger til at seieren en etterlengtet revansj etter at Asker snøt ham for seieren på målstreken i fjor. 

– Asker ga meg kamp til døra i dag, men i år var det min tur til å være den halve meteren foran dem, slik som de slo meg i fjor, sier Eikeland.

LES OGSÅ: Westagaard vant Ronde van Berg 

Topp 3 menn senior 
1. Ken-Levi Eikeland, Sandefjord SK/Interpro Stradalli Cycling, 2:46:49
2. Kristoffer Ylven Westgaard, Asker CK, 2:46:49
3. Kristian Tjønneland, Førde CK, 2:46:49
--
Fullstendige resultater 

Saken fortsetter under

Kristoffer Ylven Westgaard - Ken-Levi Eikeland - Kristian Tjønneland - Ronde van Berg 2018 - Pål Westgaard 750x
PALLEN: Kristoffer Ylven Westgaard, Ken-Levi Eikeland og Kristian Tjønneland. Foto: Pål Westgaard

PALLEN: Kristoffer Ylven Westgaard, Ken-Levi Eikeland og Kristian Tjønneland. Foto: Pål Westgaard

– Vi satt supert i det, men det holdt ikke
Kristoffer Ylven Westgaard forteller om et hektisk ritt med nær klaff for Askers taktikk. Dermed ble andreplassen desto mer skuffende. 

LES OGSÅ: – Det var noen karer som satte penger på at jeg skulle vinne 

– Det var et hektisk ritt med masse støting i starten. Vi fikk Knut (Sande) med i bruddet som etterhvert fikk gå, og det lå lenge foran uten at noen kom opp bak fra, forteller Westgaard. 

Etterhvert ble det flere smågrupper som samlet seg til et brudd med 15-16 mann hvor Westgaard og fire andre Asker-ryttere kom opp til Sande. 

– Da satt vi egentlig supert i det, med seks mann i bruddet. Laget gjorde en perfekt innsats for at jeg skulle toppe pallen i dag, men det holdt akkurat ikke og det ble en noe skuffende andreplass, sier Westgaard.

Kristoffer 1400x
NESTEN: Kristoffer Ylven Westgaard var centimeter unna ny seier i Ronde van Berg. I morgen er det nye sjanser i Stjernetråkken. Foto. Pål Westgaard

NESTEN: Kristoffer Ylven Westgaard var centimeter unna ny seier i Ronde van Berg. I morgen er det nye sjanser i Stjernetråkken. Foto. Pål Westgaard

Publisert 14. april 2018 kl 20.30
Sist oppdatert 14. april 2018 kl 20.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen