Forventningene før start og fellesstart med rekordstor felt på over 120 ryttere, de aller fleste av dem ubeskrevne blad på rankinglistene.

– Det er flott at det er så mange jenter som skal kjøre, og jeg gleder meg virkelig til å sykle fellesstarten. Det er skikkelig spennende å gå inn i et felt med over 120 ukjente konkurrenter. Da blir det helt åpent, til forskjell fra ritt som Norgescup, der du vet en del om de andre rytterne på forhånd, sier Kristin Falck.

Falck er imidlertid ikke noe ubeskrevet blad i sykkelsammenheng. 47-åringen fra SK Rye er veteran-verdensmesteren, norgesmester i master, og også hevder seg på Norgescupnivå og i fellesstarter på turritt. Men selv om hun ikke kjenner igjen navnene på konkurrentene, har hun stor respekt for feltet.

– Man vet aldri hva som dukker opp i en slik fellesstart. Det finnes massevis av sterke damer der ute som driver og trår på egenhånd, og kan komme som kuler i en slik fellesstart. Det er noe av det som gjør dette så spennende, sier hun.

Dessuten gleder Falck seg til å kjøre fellesstart over 19 mil.

– Så lange ritt er ikke vanlig i de fleste fellesstarter for damene. Det er nesten bare i VM man får kjøre så langt, så dette blir moro, sier hun.

Les også: VERDENSMESTER’N 

Saken fortsetter under

SPENT: Kristin Falck gleder seg til fellesstarten. Foto: Børge Jensen

IMPONERT OVER TILTAKET
Falck er imponert over den jobben Styrkeprøvens jenteprosjektkoordinator Caroline Vamnes har lagt ned i rekruttering og tilrettelegging for fellesstarten Ladies Edition.

– Caroline har gjort en solid jobb med Ladies Edition. Hun har greid å rekruttere både erfarne syklister og nye ryttere til Styrkeprøven. Og hun har klart å ufarliggjøre konkurransen og samtidig gi et spennende tilbud til de raskeste, sier Falck.

Les også: PÅ GUTTAS PREMISSER 

SATSER EKSTRA PÅ JENTENE I 2016
– Styrkeprøven har satset spesielt på jenter i 2016. Vi er utrolig fornøyd med det vi, og spesielt Caroline Vamnes, har fått til. Vi har benyttet vesentlig ressurser til prosjektet og kommer til å fortsette å gjøre det, skriver Mørk i en email til Landevei tirsdag.

Han trekker fram at Ladies Edition har trukket flere kvinner til fellesstarten en noen gang. Over 120 ryttere er påmeldt i pulja. Til sammenlikning er det rundt 20 ryttere påmeldt til fellesstarten fra Trondheim to dager før start.

Totalt sett forteller Mørk om en økning på 6 prosent i år sammenliknet fra i fjor, og en økning for første gang siden 2011. 

Les også: TRIGGES AV Å KJENNE PÅ FRYKTEN 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen.

STERK: Caroline Vamnes er koordinator for Ladies Edition, og har klart å motivere 120 jenter til fellesstarten i Styrkeprøven. Foto: Ola Morken