SPECIALIZED «POWER» fikk raskt aksept blant både proffer og amatører, tross et radikalt utseende. Setet er utviklet etter tester på menn som deltok i Den store styrkeprøven, og det er legen Roger Minkow som kom frem til en enkel konklusjon: Sykling over lengre tid legger mer press på skrukket enn sunt er. Vi var så heldige å få prøve setet da det ble presentert i 2015, og vi fikk anledning til å teste det med en liten ring som måler blodgjennomstrømningen til penis.

Tallenes tale var klar, mange tradisjonelle seter stanset blodgjennomstrømningen umiddelbart, mens det på Power var tilnærmet lik identisk som om du satt på en kontorstol. For ordens skyld, vi testet ikke andre seter med lignende form ved dette tilfellet.

Power er 30 millimeter kortere enn resten av merkets seter, og det er nesen de har kuttet vekk. Setet er bredere i hekken, har stor spalte i midten og hekkspoiler som tilter hoftepartiet fremover, som igjen gir bedre arbeidsvilkår for benmuskla- turen. Siden nesen er kuttet vekk, monteres setet omtrent tre centimeter lenger bak. Der sitter vi faktisk veldig godt. Allerede nå kan vi både konkludere og avs- krive flere ting. Det er fantastisk befriende å gå fra et vanlig sete over på Power, og kjenne hvordan trykket på skrukket forsvinner, men dette kommer også med en stor forutsetning.