Det regner ikke mye i California, men Specialized glimter like fullt til med suverene regn-og vinterprodukter. Deflect-jakken er en mellomkort heldagsjakke, som passer best når du sitter i sykkelposisjon, men den fungerer fint til oppreist sittestilling også. Jakken er robust og med mange detaljer, den har derfor litt høy vekt og samtidig et stort pakkvolum. Dette er en god jakke du har på fra avreise til ankomst når regnet høljer ned.

Jakken har tett passform for normalvektige. Den har flotte detaljer, slik som justerbare strikker i livet, to store lufteluker med glidelås i front, grove mansjetter rundt ermene, lett tilgjengelig rygglomme, grov glidelås og behagelig stoff rundt glidelåsgarasje og i nakken. Vi kunne ønsket oss at jakken var litt lenger på ermene, men kun de av oss med høy apefaktor opplevde jakken som litt kort.

Av jakkene i testen som ikke bruker anerkjente membraner, er det denne vi opplever at puster best og holder vannet ute lengst. En ting er pusteegenskapene i seg selv, men vi liker også at hele innsiden er kledd med et behagelig nuppestoff. Dette gjør at jakken ikke klistrer seg til hud eller klær. Da slipper vi at det blir ubehagelig om vi først er blitt våte på innsiden.