Specialized sin Air Tool Blast er et separat kammer med en vanlig pumpeslange påmontert. Du trenger en separat pumpe i tillegg for å pumpe opp kammeret. For å pumpe opp kammeret må du hekte på den separate pumpa på kammerets bilventil. Litt klønete hvis din separate pumpe ikke har pumpehode som spiser begge typer ventiler uten fikling. 

Å pumpe opp kammeret til 160 psi/11 bar krever 42 pump med Blackburn-pumpa her. Dette tyder på et stort kommer. Specialized oppgir det til 1,45 liter. Dette fører til at du virkelig har luft å gå på når du skal blåse opp de slangeløse dekkene. Vi fikk 24 psi rett inn i et 29x2,6-dekk med ett kammer. Det er egentlig mer enn passe på et så stort dekk. Dessverre kunne vi ikke vite dette uten å koble av kammeret og så koble på en annen pumpe med måler, eller bruke en separat måler. Ikke ideelt. 

Specialized sitt tubeless-kammer er solid og robust og har et stort luftvolum. Det fungerer supert til å sette opp slangeløse dekk, men du trenger en god pumpe ved siden av, gjerne en som har et hode som sluker begge typer ventiler uten mekk, akkurat slik som pumpene fra Specialized tilfeldigvis.