GT E Traffic er en supert hverdagssykkel med kraftig krankmotor fra Shimano Steps. Sykkelen kommer med ekstra avansert computer fra Shimano som gir masse nyttig informasjon. Spesielt liker vi visningen der du kan se rekkevidden i alle de forskjellige modusene samtidig. Dette gjør det lett å planlegge syklingen. Rekkevidden er samtidig veldig god med over 65 km sykling med maks motorhjelp. Motoren har tre innstillinger i tillegg til helt av: High - mest hjelp, Normal - nest mest og ECO minst hjelp. Du legger på om lag 20 kilometer for hvert av trinnene. ECO-innstillingen skal kun gi deg hjelp som veier opp for elsykkelens ekstra vekt og friksjon.

MASSE INFORMASJON: GT Traffic har et overlegent display med topp oversikt over rekkevidden. Foto: Øyvind Aas

E Traffic har funksjonelt utvendig gir fra Shimano. Deore-nivå og ti-delt kassett er bra på en slik sykkel. De kraftige skivebremsene er også fra Shimano.
I bruk føles GT-sykkelen veldig som en vanlig hverdagssykkel. Når du tråkker opp i hastigheter over 25 km/t er det noe hakking i motoren når den kobler inn og ut, men dette gjelder alle krankmotorer og GT-sykkelen er mindre hakkete i overgangen enn White-sykkelen med tilsvarende motor.