Ecoride Epix S1 uni har en bakhjulsmontert motor av typen SpinTech. I tillegg har den et ekstra stort batteri fra Panasonic. Batteriet er oppgitt til 520wh noe som er 100wh mer enn på syklene med Shimano-motor. Det store batteriet gir likevel ikke Ecoride-sykkelen noe lengre rekkevidde enn syklene fra GT, White og Diamant. Rekkevidden er i underkant av 60 kilometer med maks hjelp fra motoren avhengig av terreng og sykkelstil.

MOTOR I HJULET: Inne i baknavet sitter hjelpemotoren på Ecoride-sykkelen. 

Ecoride-sykkelen er komplett utstyrt med heldekkende skjermer, bagasjebrett, lys og støtte, en klar fordel i hverdagen. Displayet på sykkelen er ikke avtagbart og fungerer også som en tyverisikring. For å starte sykkelen må du sveipe et lite plastkort over displayet. Sikkert, men også litt klønete med enda et lite kort å holde styr på. Sykkelen har integrert rammelås i tillegg. Fint.
I bruk er Ecoride-sykkelen den med smidigst gange. Det er ingen hakking ved 25 km/t snarere en smidig overgang der motoren kutter. Tilsvarende er det når du starter opp. Motoren akselerer ganske fort, litt fortere enn kraften i pedalene kanskje tilsier. Noe som kan være litt uvant for mange.