JOF er forkortelse for «junk off front», og 55 viser til setebredden på 55 millimeter. På dette setet, i likhet med Adamo, er idéen at sitteknutene holder seg på de to fingrene fremst på setet, mens bløtvevet mer eller mindre ikke er i kontakt med setet i det hele tatt. Der Adamo gradvis blir bredere rett fra spissen, er jof-setet like bredt på hele frontpartiet. Vi opplevde det som enklere å finne gode sittes- tillinger på dette setet enn Adamo.

Først og fremst er det muligheten til å variere posisjonen vi liker. Vi opplever den samme komforten når vi sitter dypt fremoverlent i bukken eller tempobøylen, men her er det enklere å sitte oppreist også. Det er enklere å skli bakover på setet, og siden bakenden er vinklet noe opp, gjør det også at hoftepartiet roteres fremover når vi setter oss bakover mot midten av sadelen.

Fremdeles utsettes ikke bløtvevet for noe press, det ligger i den brede spalten. Nesen er omtrent to centimeter bredere enn et tradisjonelt sete, og du kan oppleve at det gnisser på innsiden av lårene.