Rye Expressen klokket inn på 14:24:13 og hadde tredje beste tid i lagkonkurransen i Styrkeprøven Trondheim-Oslo med solid margin. 

Men det var så vidt at ikke pallen røk da laget ble idømt 20 minutters tidsstraff for en trafikkforseelse på Dombås. Etter at straffen var på plass, var det bare ett minutt og ett sekund ned til Ullensaker CK på fjerdeplass, som var i mål på 14:45:14.

Annonse

Tidsstraffen fra Styrkeprøven kom i tillegg til at rytteren som syklet over den dobbelt heltrukne midtlinja ble disket på stedet og tatt ut av rittet. 

Hadde dårlig tid
Etter at Rye Expressen hadde syklet gjennom rundkjøringen på Dombås, ble de liggende bak to personbiler med campingvogn. Foran bilene syklet et knippe Styrkeprøven-deltakere av sorten som tar seg god tid til Oslo. Ettersom det var dobbelt heltrukket midtlinje på strekningen, kunne ikke bilene kjøre forbi syklistene, og farten selv nedover bakkene lå rundt 35 kilometer i timen. 

– En av våre ryttere som hadde litt adrenalin i topplokket, lot seg irritere, og ville sykle fram for å overtale turrytterne til å kjøre til side slik at bilene og Rye Expressen kunne passere. Da krysset han den doble midtlinja. Like bak pulja vår lå en politimann på motorsykkel, som da umiddelbart kjørte opp til vår rytter og disket ham på stedet, sier Holden, og legger til at forseelsen muligens kan få andre følger for den aktuelle rytteren. 

Holden synes saken er lei, og har medfølelse med rytteren, selv om han er klar på at det ikke er noen tvil om at syklisten brøt reglene. 

– Det kunne egentlig skjedd hvem som helst. 

LES OGSÅ: Trønderekspressen knuste nordlyset 

Alt i alt er kaptein Holden fornøyd med lagets innsats, og føler at de fikk ut potensialet. – Vi hadde brukt og tømt hver muskelfiber i laget da vi kom i mål, og vi kjørte det laget var godt for. Vi er sterke, men vi ser at vi mangler den råskapen de to andre lagene har.  Så slik sett føler vi ikke at vi tapte seieren eller andreplassen, men at vi vant tredjeplassen, sier Holden. 

– Vi kjørte jo for seier, og snakket om det senest på fredag. Men samtidig visste vi også at vi var avhengig av at de to lagene foran oss skulle kjøre hverandre i filler. Det gjorde de for så vidt, men de dabbet likevel aldri av. Det er imponerende. 

LES OGSÅ: Sande: Slik vinner du fellesstarten Trondheim-Oslo