Rytteren fra Ringeriks-Kraft var en av fire som stakk fra hovedfeltet allerede før Dovre, og Fløtten trakk bruddet opp fjellet. Da det var igjen seks mil igjen til mål tok Fløtten farvel med de fire andre og kjørte alene til mål.

– Jeg var slett ikke sikker på at rykket ville lykkes, men følte meg så sterk at jeg ville prøve. Beina var fine, og jeg er glad jeg tok sjansen, sa Fløtten til Styrkeprøven etter målgang.

Annonse

– Jeg hadde egentlig stålkontroll, men det er rart med det etter nesten 50 mil. Du fokuserer mest på det praktiske som mat og drikke, så jeg var veldig usikker på hvordan beina ville være da. Men det gikk bedre enn jeg hadde turt å håpe på, og høydepunktet på turen var responsen fra kroppen da jeg prøvde å banke til med seks mil til mål, sier Fløtten,

Fløtten bestemte seg for å kjøre fellesstarten fra Trondheim tirsdag eller onsdag uka før rittet. Han har aldri syklet i nærheten av 55 mil tidligere. Det lengste er 35 mil, og det er flere år siden.

Fløtten vant mer enn bare heder og ære. Førstepremien i Atea Challenge var 50.000 kroner.

– Det er absolutt ikke vanlig kost for meg, og det kommer godt med, sier 25-åringen, som satser på sykling.

Nå er det NM tempo på torsdag som er neste høydepunkt på terminlista for Fløtten.

– Beina er egentlig overraskende bra i dag. Så nå blir det vanlig rutine inn mot NM-tempoen med mye restitusjon, prøve å få til en ordentlig økt til, og så stille inn temposykkelen og se hva som skjer, sier Fløtten.

KONSEPTET FENGER
Fellesstarten fra Trondheim ble relansert til årets utgave av Styrkeprøven, men var den opprinnelige konkurranseformen da Styrkeprøven ble etablert i 1967.

Egentlig skulle fellesstarten gått som et formelt aktivt ritt med tilhørende støtteapparat, service-konvoi og dommere, men arrangøren fikk ikke tilstrekkelig sikkerhetsmannskap fra politi og vegmyndigheter, og derfor ble det en nødløsning på tampen.

– Det var tilrettelagt så godt som de kunne innenfor de rammene de hadde, og det var ikke noe som gikk veldig utover det sportslige. Men dette hadde vært enda kulere med alt på plass, sier Fløtten.

– Konseptet er veldig fint, og det er positivt at arrangøren ønsker å legge inn konkurranseaspektet i det som de siste årene har vært et veldig seriøst turritt, sier han. 

Fellesstarten Trondheim-Oslo
1. Audun Fløtten, Ringeriks-Kraft, 14:41:51
2. Jens Petter Elton Gransæther, Kolbotn, 14:58:19
3. Eric Nevin, USA, 14:58:44
4. Knut Sande, IK Hero, 14:59:26