Styret i Norges Cykleforbund har tildelt Arendal Cykle Club NM i Sykkelkross 2017. Etter to sesonger som Norgescuparrangør mener forbundet at klubben er godt forberedt på hva som kreves for å arrangere Norgesmesterskap i kross.

– Arendal CC har arrangert Norgescup i kross to år på rad, og har opparbeidet seg god erfaring rundt denne type arrangement. Vi gleder oss stort til sykkelfest på Sørlandet i november, sier arrangementsansvarlig Per Erik R. Mæhlum i en pressemelding fra Norges Cykleforbund.

Annonse

Valg av arrangør er bygget på løypenes beskaffenhet, tilbakemeldinger, rittrapporter, rammen rundt arrangementet og en helhetsvurdering.

Les også: Test av racere med ekstra dekklaring 

SLIK GIKK KROSS-NM 2016:
NM-gull til Resell
Sveum forsvarte NM-trøya 

KJENTE RAMMER
Norgesmesterskapet er planlagt til Hove på Tromøya. Løypa går i samme området som Hove-festivalen ble arrangert tidligere og traséen går innom de to viktigste sceneområdene for festivalen.

– Vi får mange gode tilbakemeldinger på løypen vår, og det blir ekstra morsomt å arrangere NM i det vi mener er Norges beste sykkelkross-løype. Dette er et publikumsvennlig arrangement, og vi skal gjøre det vi kan for å lage flotte rammer rundt årets NM, sier rittleder Terje Johnsen.

Saken fortsetter under

Erik Resell - Morten Vaeng - Nicilad Bourdillat - Marius Westgaard - NC4 Hove - Pål Westgaard 1400x933
NORGESMESTER: Erik Resell (foran) vant Hovekross 2016 og vant senere NM-gull i kross. Foto: Pål Westgaard

NORGESMESTER: Erik Resell (foran) vant Hovekross 2016 og vant senere NM-gull i kross. Foto: Pål Westgaard

LES OGSÅ: Tunge forhold i Hovekross

SLIK BLIR NM-LØYPA
Løypa er på 2.6 kilometer og er lagt slik at publikum kan se rytterne nesten over alt fra start/målområdet. De områdene der man ikke ser rytterne fra start/mål er løypa lagt slik at det blir høy fart, og dermed er ikke rytterne lenge ute av synet.

– Noen av de mest spektakulære områdene med spennende utfordringer som skal forseres ligger tett på start og mål, slik at de er lette å observere, forklarer Johnsen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel: