Sindre Bjerkestrand Haugsvær startet sesongen 2017 med kyssesyke. Men til tross for en lite optimal sesongstart har 23-åringen fra IK HERO likevel vunnet tre etapperitt denne sesongen.

Sist søndag ble Sindre Bjerkestrand Haugsvær nummer seks sammenlagt i UCI-etapperittet Baltic Chain Tour, inkludert tredjeplass på første etappe. Han er med det en av få norske klubbryttere som har tatt internasjonale UCI-poeng, helt nøyaktig 11 av dem. Han ligger nå som nest beste norske klubbrytter på UCIs ranking, bare slått av eks-proffen Reidar Borgersen. 

Annonse

I Baltic Chain Tour, som gikk 23. til 27. august med en etappe i henholdsvis Litauen, Latvia, Estland og Finland, syklet Haugsvær for det svenske laget «Ryska Posten Racing Team». Det gjorde han også i det svenske etapperittet U6 i juli, der han vant både sammenlagt og poengtrøyen. Det ble for øvrig norsk sammenlagtseier i Baltic Chain Tour: Herman Dahl fra Sparebanken Sør vant to av de fire etappene og sikret seg totalseieren, men 23-åringen fra IK HERO var tredje beste norske i rittet (bak Dahl og Trond Håkon Trondsen), som hadde UCI 2.2-status.

LES OGSÅ: Haugsvær vant U6 

Første helga i juli vant Haugsvær 3-dagersrittet Rojan Rundfahrt, og forrige helg tok han seieren på samtlige etapper i Ronde van Vestkant.

Hei Sindre. Hva gjør du akkurat nå?
– Egentlig skulle jeg kjørt Roserittet i Vestfold i helgen, men en overbelastning i muskulaturen rundt kneet gjør at jeg velger å stå over. Jeg er likevel sikker på at resten av gutta i Hero kommer til å kjøre sterkt der nede. Klubben stiller i hvert fall mannsterkt opp.  

Du har gjort det skarpt i flere etapperitt denne sesongen – hva er nøkkelen til suksessen?
– Først og fremst handler det om lagkameratene både her i Oslo og i Sverige. De skal ha en stor del av æren for oppturen. Lagets innsats hever meg, og under Ronde van Vestkant for to uker siden kjørte vi sterkt som lag. Når andre kjører 100 prosent for meg, ligger også alt til rette for å lykkes. Så tror jeg at jeg begynner å få et ordentlig grunnlag for å kjøre sterkt i ritt.

LES OGSÅ: Haugsvær og Gulliksen vant Rojan Rundfahrt  

Saken fortsetter under

Jonas Orset kjører for Sindre Bjerkestrand Haugsvær - Baltic Chair Tour 2017 - Foto Jimmy Hansen 1400x933
LAGINNSATS: Jonas Orset (i front) kjørte for Sindre Haugsvær under Baltic Chain Tour. Foto: Jimmy Hansen

LAGINNSATS: Jonas Orset (i front) kjørte for Sindre Haugsvær under Baltic Chain Tour. Foto: Jimmy Hansen

Hvordan har sesongen din vært sett under ett?
– Den startet urovekkende med kyssesyke, så store deler av vårsesongen ble jo spolert. Men fra april må jeg si at jeg har bygget stein på stein, og jeg er veldig fornøyd med de resultatene jeg har fått i sommer.

Hva er ambisjonene dine på sikt?
– Målet er kontrakt med et kontinentallag, men slik situasjonen er nå etter at både Team Fixit og Sparebanken Sør ble lagt ned, er det nåløyet trangere enn noen gang. Så litt bekymret for mulighetene er jeg jo. Men for ressurspersoner som nå ønsker å satse, er jo mulighetene vidåpne for å lage et nytt kontinentallag. Med de rette ressursene kan jeg ikke skjønne annet enn at det må være mulig å stable et nytt kontinentallag på beina. Uansett så kommer jeg til å satse videre, og jeg ser på meg selv som heldig som har anledning til å sykle for flere klubblag. Dessuten har jeg gode sponsorer gjennom Fara, Bioracer og Impuls helse som gjør satsingen enklere.