/ Sykler

ENDELIG SEIER TIL RYE XP

STYRKEPRØVEN: Etter to år med andreplasser smakte seieren på Trondheim-Oslo ekstra godt for Rye Expressen. De slo Atea med 3 minutter og 20 sekunder over 550 kilometer.

Sist oppdatert 20. juni 2015 kl 21.42
RYE EXPRESSEN hadde nesten alle mann med seg over fjellet. Det var nøkkelen til seier på det 550km lange rittet. Foto: Ola Morken
RYE EXPRESSEN hadde nesten alle mann med seg over fjellet. Det var nøkkelen til seier på det 550km lange rittet. Foto: Ola Morken

Rye Expressens 14 raskeste menn klokket inn på 13:49:17, mens Ateas åtte beste var inne på 13:52:36. Kravet er at 10 mann må i mål, så Atea fikk heller ikke godkjent laget i lagkonkurransen.

– En fantastisk lagseier, og deilig å vinne igjen, sier kaptein i Rye Expressen Rune Holden etter målgang.

– Vi fikk mange ryttere med over fjellet, og da visste vi at vi hadde gode sjanser til å vinne, sier Holden til Styrkeprøven.

Les også: FENOMENET RYE EXPRESSEN

Slik gikk det ikke for Atea. De begynte å miste folk relativt tidlig, og var i utgangspunktet ikke fullt lag.

Ved Minnesund ledet Rye Expressen med 8 minutter og 20 sekunder. På forbi Strømmen hadde Atea spist opp noe av forspranget, og Rye ledet med cirka sju minutter på de åtte Atea-rytterne som var igjen av troppen.

– Dette beviser at langsiktig satsing fungerer, sier Linda Treseng. Treseng var en del av bruttotroppen til Rye Expressen og har trent med gutta hele vinteren.

– Det er spesielt artig at de som et rent klubblag slår Atea, sier hun, og legger til at Rye valgte å ikke kjøre forbi Atea da de hadde sjansen, men heller roet ned nok til å få med seg flest mulig helt til mål.

– Det viser hva slags samhold som er i dette laget, sier Treseng.

Tida til Rye Expressen er riktignok langt unna vinnertida til Velo Club Zoncolan på 12:51:04 fra 2009. Men den gang var traséen både en mil kortere og innspurten var en helt annen enn årets innspurt gjennom Strømmen til Ekeberg.

Rye Expressen kjørte i gjennomsnitt 39.79 km/t, mens Atea kjørte 39.63 km/t.

Les også: KJEKKAS SLO LILLEHAMMER 

Rye Expressen vant Enebakk Rundt 1. mai, som var det første av de klassiske oppkjøringsrittene mot Styrkeprøven. Da var Rye 45 sekunder raskere enn Atea på drøyt åtte mil. Siden da har Atea tatt hvert eneste ritt de har stilt opp i. Men det er forskjell på å kjøre 15-25 mil, og Trondheim-Oslo. 

Rye mistet halvparten av sine ryttere. Atea mistet to tredeler av sitt lag. Ettersom Atea ikke kom inn med tilstrekkelig mannskap, var det Trønderekspressen som ble nummer to. De var i mål på tida 14:42:16, nesten en time bak Rye Expressen. 

Saken oppdateres

Fullstendige resultater 

Atea frognerbakken - Foto Atea
ATEA slet på Styrkeprøven i år, og var bare åtte mann i mål. De var 3:20 bak Rye Xp, men åtte mann er ikke nok til å få godkjent tida. Foto: Atea

ATEA slet på Styrkeprøven i år, og var bare åtte mann i mål. De var 3:20 bak Rye Xp, men åtte mann er ikke nok til å få godkjent tida. Foto: Atea

Publisert 20. juni 2015 kl 21.42
Sist oppdatert 20. juni 2015 kl 21.42
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen