Jonas Orset fra IK HERO ledet Gran Fondo World Tour i forkant av La Cerdanya Cycle Tour i Spania, som var siste ritt i cupen, mens Knut Sande fra OSI Selmer lå på andreplass. I dagens ritt var rekkefølgen motsatt: Sande vant foran Orset, som ble nummer tre, mens franske Sebastien Pillon tok andreplassen. Alle tre fikk samme tid i mål på det 200mk lange rittet: 5:53:16.78.

Men selv om Sande vant dagens ritt, var det Orset som tok sammenlagtseieren i Gran Fondo World Tour 2017.

Annonse

– Det ble suksess. Men det var en lang dag. Det var den som tok størst sjanser på slutten som vant i dag, sier Orset etter tredjeplassen i rittet, som gikk i Barcelonaområdet.

– Det var moro å vinne sammenlagt og ekstra kult fordi Gran Fondo World Tour har laget et bra opplegg rundt dette, sier Orset.

Saken fortsetter under

Knut Sande - Jonas Orset - Gran Fondo World Tour 2017 1200x795
PALLEN: Knut Sande vant foran Sebastien Pillon og Jonas Orset. Foto: Photoset

PALLEN: Knut Sande vant foran Sebastien Pillon og Jonas Orset. Foto: Photoset

FIKK REVANSJ
For Sande var seieren en etterlengtet revansj etter andreplassen i Styrkeprøven, men han fikk ingenting gratis.

– Det er kanskje det hardeste rittet jeg noen gang har syklet. Det var over 500 på startstreken i en fellesstart. Etter første bakken var vi cirka 10 mann. Første bakken var ni kilometer langt og 6 prosent stigning i snitt. Jeg blei nesten droppa allerede der. Etter det var det så vidt jeg ikke ble droppa i hver bakke, mens gruppa bare sank i størrelse, forteller Sande.

LES OGSÅ: – Orset skal ikke slippe like lett denne gangen 

– Plutselig rykka en franskmann, han som ble nummer to, i en utforkjøring. Orset gikk etter i neste bakke. Jeg ble igjen i gruppa, men de andre hadde null trøkk på flatene, så jeg stakk alene etter Orset og henta ham. Vi ble enige om å samarbeide for å hente franskmannen foran, og vi henta han rett før siste stigning. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan jeg klarte å følge de to klatrerne i siste stigning. Men derifra var det bare nedover. Vi kjørte samlet, men ganske sabla fort, og så knuste jeg dem i spurten, sier Sande.

DOBBELT NORSK DAMESEIER
Janne Smauget vant dameklassen i La Cerdanya Cycle Tour.

– Det var utrolig gøy å ta seieren. Jeg kjente at jeg hadde bedre fart oppover enn de andre, men jeg kjører veldig dårlig utfor og de andre er veldig gode nedover, så jeg var nervøs for å bli tatt igjen. Men jeg holdt unna, sier Smauget etter rittet.  

I forkant av rittet ledet Siv Elin Betsi Sætern etter at hun vant fellesstarten i Ladies Edition i Styrkeprøven. Også her ble fasiten den samme: Sætern beholdt sammenlagtseieren til tross for at Smauget vant rittet.  

Saken fortsetter under

Janne Smauget  -Siv Elin Betsi Sætern - Privat 1400x933
PALLEN: Janne Smauget vant mens Siv Elin Betsi Sæteren ble nummer tre. Foto: Privat

PALLEN: Janne Smauget vant mens Siv Elin Betsi Sæteren ble nummer tre. Foto: Privat

LES OGSÅ: På guttas premisser 

DETTE ER GRAN FONDO WORLD TOUR
Rittserien Gran Fondo World Tour består av fem klassikere på tre kontinenter, der La Cerdanya Cycle Tour i Spania var årets finale. Cupen er åpen for alle syklister, uansett nivå, amatører så vel som proffryttere. Alle som deltar på minst to av rittene i serien er med i kampen om sammenlagtseieren.

Både Sande og Orset skaffet seg mye poeng med seier og pallen i Styrkeprøven, som gir ekstra mange poeng på grunn av rittets lengde.

Rittserien åpnet med Gran Fondo Florida i USA siste helga i mars, fortsatte med Gran Fondo Kazakhstan Toru of Zetysu i mai, Marcialonga Cycling Craft og Styrkeprøven i juni.