Setevesker - Best i test

Setevesker - Hvilken skal jeg velge?

Setevesker er et must om du skal på treningstur. I den har vi ekstra slange og reservedeler, eller en ekstra matbit. Vi tester ulike setevesker, og guider deg til den beste til ditt bruk.

SADELTASKE: Eller seteveske, er praktisk å ha på treningstur. Den kan man fylle med verktøy og reservedeler.
SADELTASKE: Eller seteveske, er praktisk å ha på treningstur. Den kan man fylle med verktøy og reservedeler.

En liten seteveske, eller sadeltaske, er kanskje det vi ser oftest av sykkelvesker, og er praktiske for treningsturer. I disse har man gjerne verktøy og reservedeler.

Seteveskene kommer likevel i litt forskjellige størrelser, noen har gjerne sine egne festeanordninger og har forskjellige egenskaper.

Lezyne Micro Caddy er en ordentlig bra seteveske og en tidligere testvinner i Landevei. Den er kompakt og har egne rom på innsiden.

Blackburn Grid Small har mange av de samme positive egenskapene som Lezyne, men et par svake løsninger gjør at den ikke når helt opp.

Noen ganger forsøker produsenten seg på andre løsninger og det fungerer ikke alltid like bra. Topeak Ninja Pounch Road er et eksempel på dette.

Test av Lezyne Micro Caddy seteveske

Lezyne Micro Caddy er som navnet tilsier liten. Den er laget av kraftig nylon med neopren på undersiden. Utenpå tasken er det det en egen lomme til et miniverktøy.

Lezyne Micro Caddy
HAR ALT: Lezyne sin Micro Caddy har alt vi ønsker oss i en seteveske, og ikke noe vi ikke vil ha.
LV_best_i_test
Lezyne Micro Caddy
 • Vekt: 69 gram

 • Pris: 269 kroner

 • Sykkelkomponenter.no

 • Plass til: En standardslange, en liten slange, kort dekkspak, miniverktøy

skala
10/10

Den lille verktøylommen utenpå Lezyne Micro Caddy gjør at verktøyet er lett tilgjengelig uten at du må ta vesken av sykkelen. Inne i vesken er det to adskilte rom til en dekkspak og et lite lappesett.

Hovedrommet i vesken rommer en standardslange og en Supersonic-slange med litt energisk stapping, eller to Supersonic-slanger uten problemer.

Lezyne Micro Caddy
AKKURAT DET DU TRENGER: En standardslange, en lettvektsslange, dekkspaker og miniverktøy. Du får med deg det du trenger i Lezyne Micro Caddy

Glidelåsen bakpå vesken lar deg åpne vesken mens den henger på setet. Glidelåsen er også vanntett. Vesken holdes på plass under setet av en kraftig borrelåsstropp. Denne kan strammes skikkelig hvis du bruker opp reserveslangen og ønsker å holde tasken i ro ved å komprimere den. Det er flere reflekser på vesken, både bakpå lokket og på sidene. I tillegg har lokket en fin lykteløkke. 

Lezyne Micro Caddy
KOMPAKT: Lezyne sin mini-veske sitter tett oppunder setet med kun en kraftig borrellåsstropp

Lezyne Micro Caddy har smart rominndeling og kraftig borrelåsstropp. Den lar seg komprimere og har både refleks og lykteløkke. Hvis du ikke ønsker mer enn plass til 2 små eller 1 større slange, verktøy og dekkspak er denne tasken midt i blinken. Bunnsolid, stram og pålitelig! Innertider fra Lezyne også her. 

Lezyne Micro Caddy
EGNE ROM: Verktøyrommet utenpå, og to slirer inni lar deg skille slangen(e) fra skarpe verktøy og dekkspaker. Miniverktøyet er lett tilgjengelig uten å løsne vesken fra sykkelen
VURDERING
Vurdering
PLUSS

Kompakt - Komprimerbar - Eget miniverktøyrom på utsiden - Egne rom på innsiden til dekkspak og lappesaker - Kraftig borrelås - Kan åpnes på sykkelen - Vanntett glidelås - Fint glidelåshåndtak - Refleks - Solid nylonstoff på undersiden

MINUS

Litt trang å fylle - Ikke plass til to standard-slanger

Test av Blackburn Grid Small seteveske

Blackburn Grid Small er litt større enn navnet tilsier. Det er greit å få stappet inn to standardslanger. I tillegg er det et adskilt rom til miniverktøy inni vesken.

Blackburn Grid Small
LØSE STROPPER: Begge stroppene på Blackburn-vesken er løse. Pass godt på dem.
Blackburn Grid Small
 • Vekt: 61 gram

 • Pris: 249 kroner

 • Ultimatenordic.no

 • Plass til: to standardslanger, miniverktøy, dekkspak ++

skala
9/10

Blackburn-vesken holdes på plass under setet av en ganske kraftig borrelåsstropp med borrelås rundt hele.

Denne lar deg også komprimere vesken ved behov. En kort borrelåsstropp kan legges rundt setepinnen. Denne kan være for kort til tjukke aero-pinner. Begge stroppene er løse og kan taes av, men da også rotes bort og mistes. 

Blackburn Grid Small
GOD PLASS: Blackburn Grid Small er størst i testen, men kan komprimeres godt med festestroppen.

Blackburn-vesken har lik faston som SKS-vesken, men er mindre stiv og litt større. Begge sideveggene er dekket helt av refleks noe som gir suveren synlighet i mørket. En stor lykteløkke på lokket er også refleks. Vesken kan åpnes uten at den løsnes fra setet og tilgangen til innholdet er ganske god. 

Glidelåsen er vanntett og har kraftig håndtak for enkel betjening. 

Blackburn Grid Small
TO STANDARDSLANGER: Miniverktøy i egen lomme og grei plass til dekkspaker ved siden av slangene.

Blackburn Grid Small er en romslig veske som sitter godt og lar seg komprimere. Adskilt verktøyrom og store reflekser trekker opp, den litt trange åpningen og de låse stroppene trekker noe ned. 

Blackburn Grid Small
LITT EKSTRA PLASS: Blackburn Grid Small har litt ekstra plass, men sitter likevel stramt. Hele refleksfelt på siden er bra.
VURDERING
Vurdering
PLUSS

Heldekkende refleks - Kan komprimeres helt - Lykteløkke - Kan åpnes på sykkelen - Egen lomme til miniverktøy inni - Fint glidelåshåndtak - Vanntett glidelås - Ekstra plass ved behov

MINUS

Litt liten åpning - Hovedstroppen er løs og dermed lett å rote bort - Setepinnestroppen for kort

Test av Topeak Ninja Pouch Road

Ønsker du ikke å ha veske under setet, eller du skal kanskje bikepacke med en større veske under her? Da kan Topeaks Ninja Pouch være et alternativ. Denne vesken festes til et av flaskeholderfestene - under flaskeholderen

Topeak Ninja Pack Road
UTE AV VEIEN: Ønsker du å bruke plassen under setet til noe annet enn lagring av reserveslangen kan Topeak Ninja Pack være en løsning
Topeak Ninja Pack Road
 • Vekt: 67 gram

 • Pris: 349 kroner

 • Merida.no

 • Plass til: En standardslange eller to lettvektsslanger og lite miniverktøy

skala
6/10

Selve Topeak Ninja Pack road er veldig liten, men med litt god rulling av lettvektsslanger klarte vi å få plass til to slanger og et miniverktøy inni her.

En standard-slange og verktøy går også, hvis verktøyet er lite. Tasken er mest beregnet på kun å romme en reserveslange. Det er litt forfriskende at det ikke er særlig plass til noe annet. 

Topeak Ninja Pack Road
LITEN: Topeaks Ninja Pack Road festes under flaskeholderen og rommer en slange og bittelitt mer.

Tasken festes til sykkelen med en solid metallbrakett som festes på flaskeholderskruene under flaskeholderen. 

Selve vesken er solid konstruert med kraftig vanntett glidelås og polstret bunn og topp. Vesken har ganske stor åpning og er relativt lett å komme til. Festet til flaskeholderen er ikke av typen du løsner i en fei, så du må komme til innholdet mens vesken sitter på sykkelen. 

Topeak Ninja Pack Road
KUN SLANGE: Du kan få plass til en lettvektsslange og et verktøy, eller kun en standardslange.

Topeak Ninja Pouch Road er mest beregnet på å romme en slange og kun det. Den kan likevel være et kompakt alternativ til seteveske. Vesken er trang, men holder høy kvalitet. 

VURDERING
Vurdering
PLUSS

Superliten

Frigjør plass under setet

Vanntett glidelås

MINUS

Kanskje for liten

Uvant plassering

Vanskelig å komme til

Dyr!

Test av Arundel Pico seteveske

Arundel Pico er gummiert og vanntett. Vesken har en vanntett glidelås med refleks. Pico festes til setetskinnene med en enkel borrelåsstropp.

Arundel Pico seteveske
VANNTETT: Arundel Pico er laget av et gummiert materiale for å holde innholdet tørt.
Arundel Pico
 • Vekt: 59 gram

 • Pris. 249 kroner

 • Sykkelkomponenter.no

 • Plass til: 1 standardslange, 1 lettvektsslange, miniverktøy, kort dekkspak

skala
6/10

Vi opplever at stroppen på Arundel Pico har for kort felt med borrelås og at vi ikke kan stramme den uten at det blir mye stropp til overs. Det korte borrelåsfeltet gjør det også umulig å komprimere tasken noe særlig hvis du ikke fyller den helt.

ARUNDEL PICO
PASSE STOR: I Arundel Pico får vi plass til en vanlig og en liten slange, miniverktøy og dekkspak. Da er det fortsatt rom for lappesaker og en pengeseddel. Mobiltelefonen kun som størrelse-referanse

Arundel Pico har ingen lommer eller stropper inni. Åpningen er ganske stor, men den kunne gjerne vært større. En fin skinnlapp ligger an mot setepinnen og beskytter denne mot gniss.

Arundel Pico er ganske liten, men den tynne borrelåsstroppen fører både til risiko for å miste vesken, samt at vesken ikke lar seg komprimere. Glidelåsåpningen gjør det krevende å stappe vesken helt full. Ingen rominndeling øker risikoen for at miniverktøyet gnisser mot reserveslangen(e). 

ARUNDEL PICO
LITEN: På sykkelen gjør Arundel Pico lite av seg.
VURDERING
Vurdering
PLUSS

Vanntett - Forseggjort - Lett - Refleks rundt hele - Skinnlapp mot setepinnen

MINUS

For kort borrelåsfelt/lang stropp - Ingen rominndeling inni - Lite komprimerbar - Vanskelig å komme til innholdet

Fizik Link
NETT: Fizik Link har trekant-fasong. Den festes til setet med to korte borrelåser og en stropp rundt setepinnen.
Fizik Link
 • Vekt: 59 gram

 • Pris: 145 kroner

 • Cycleservicenordic.no

 • Plass til: to standardslanger, miniverktøy og dekkspak

skala
7/10

Fizik-esken åpnes vertikalt. Åpner du vesken mens den henger på setet er det lett for at innholdet faller ut.

Tar du vesken av sykkelen kan du brette den helt opp slik at det er lett å få tilgang og pakke den. Et eget rom i lokket har plass til et miniverktøy og en seddel eller to.

FIZIK LINK
ROMSLIG: Du får med deg to standardslanger, dekkspak og verktøy i Fizik Link. Mobilen må du putte i lommen på trøyen.

Selve vesken rommer to standardslanger og en kort dekkspak, med litt innsats, i tillegg til miniverktøyet i lokket. Akkurat som Arundel Duo henger Fizik-vesken mer på høykant enn flatt. Dette sikrer den ikke gnisser mot kraftige lår. Det gir et aerodynamisk uttrykk. Vi var uansett ikke plaget med at noen av de andre veskene gnisset mot lårene. 

Fizik Link
BRETT UT: Fizik Link gjør det lett å komme til, etter at du har tatt den av sykkelen.

En logo bakpå og logo og kant på sidene er reflekser og gir god synlighet. Glidelåsen er vanntett og har et ok håndtak å dra i. 

Fizik Link har ok plass og fin internlomme, men de to borrelåsstroppene lar oss ikke komprimere vesken, og de har for lite borrelåsfelt til at vi er trygge på at vesken holder seg på plass under alle forhold. Den vertikale åpningen er trang i bruk når med vesken på sykkelen. Både vekten og prisen er dog lave

Fizik Link
KAN ÅPNES PÅ SYKKELEN: Glidelåsen på Fizik Link lar seg åpne uten at du tar vesken av sykkelen, men åpningen blir trang og pekende nedover.

.

VURDERING
Vurdering
PLUSS

Kan brettes ut - Reflekser rundt hele - Lav pris - Kan åpnes på sykkelen - Egen lomme til miniverktøy inni

MINUS

Ikke veldig komprimerbar - Korte borrelåsfelt - Kort borrelåsløkke til setepinnen Vanskelig å komme til inni uten å ta den av sykkelen

Test av SKS Racer Straps 300 seteveske

SKS Racer Straps 300 har tradisjonell setetaskeform. Den sitter tett opp mot setet, og slanger seg litt nedover setepinnen.

SKS Racer Straps 300
MINIMAL: SKS Race Straps 300 er veldig liten, men har likevel stropp rundt setepinnen.
SKS Racer Straps 300
 • Vekt: 72 gram

 • Pris: 289 kroner

 • Cycleservicenordic.no

 • Plass til: En standardslange og en Supersonic-slange, miniverktøy og dekkspak

skala
8/10

SKS Racer Straps 300-vesken har en gummiert stropp med god lengde som holder den fast i setepinnen.

To stropper, som kan hektes sammen under vesken for å komprimere den, fester den til seteskinnene. Borrelåsfeltene er likevel litt for små til å komprimere vesken skikkelig ved behov. 

SKS Racer Straps 300
LITEN: SKS Racer Straps 300 er smal og trang. Du har plass til to små slanger, miniverktøy og en kortere dekkspak.

SKS Racer Straps 300 har plastavstivere inne i vesken som gjør at den holder fasongen, og er litt lettere å stappe. Lokket kan åpnes mens vesken henger på sykkelen, og du kan slakke festestroppen, uten at setevesken faller av. Glidelåsen er vanntett og har skikkelig godt håndtak. Vesken er laget av kraftig nylon som er forsterket med plast på undersiden. Inne i lykteløkken på lokket er det refleks. Denne blir dekket over av en evt lykt. Logoer på siden er også reflekser. 

SKS Racer Straps 300
SLANK: SKS Racer Straps 300 har klassisk seteveske-fasong.

SKS Racer Straps 300 er trang, men sitter godt til setet og er solid laget. Bruker du små, lette slanger i reserve får du med deg to. Lyst fòr gjør det lett å se innholdet, selv om vesken har liten åpning. Den trange fasongen gjør den krevende å både fylle og tømme. 

VURDERING
Vurdering
PLUSS

Sitter tett opptil setet - Komprimerbar - Gummiert setepinnestropp i god lengde - Refleks og lykteløkke - Fint glidelåshåndtak - Kan åpnes på sykkelen - Vanntett glidelås

MINUS

Trang tilgang - Ingen separate rom - Litt små borrelåsfelter på festestroppen

Allerede abonnent? Logg inn her

Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.

Landevei.no er best på sykler, sykkelkultur og sykkelopplevelser. Landevei.no er et univers fylt av lidenskap og lidelse for serpentinsvinger, brostein, sidevind og god kaffe. Er du syklist, vil du forstå. 

Velg mellom rent digitalt abonnement eller abonnement som også inkluderer Norges beste sportsmagasin, Fri Flyt.

Bestill abonnement på landevei.no og få tilgang til artikkelen.