VANNBÆRER

Graver du dypt i lomma kan du få deg din egen hjelperytter fra Lightweight.

Sist oppdatert: 23. september 2014 kl 18.54
RÅDYRT: Som andre Lightweight produkter er heller ikke flaskeholderen blant de billigste på markedet. Foto: Lightweight.
RÅDYRT: Som andre Lightweight produkter er heller ikke flaskeholderen blant de billigste på markedet. Foto: Lightweight.
Lesetid: 3 minutter

Hva: Edelhelfer – flaskeholder i fullkarbon

Pris: 799,- (inkludert Reservetank drikkeflaske) 

Importør: Topbikes

Nett: Lightweight

Pluss: Fjærlett og meget funksjonell

Minus: Rådyrt

Siden tidenes morgen har sykkelryttere verden rundt slitt med ett problem: hvordan stue bort vannflasken på sykkelen? En nokså innlysende løsning for problemet var å montere en flaskeholder på velosipeden. Mens vi i gamle dager så flaskeholdere festet på styret, er det i morderne tid blitt mer vanlig å plassere holderne på under- og seterøret. Dog byr denne løsningen på en ny og ganske så krevende utfordring: hvordan optimere aerodynamikken ved samtidig å redusere vekten til et minimum?

Det har blitt eksperimentert mye på akkurat dette området, og de tyske ingeniørene fra Lightweight har foreløpig konkludert med at det som ikke finnes verken kan forårsake turbulens eller slå ut på vekten. Lightweight har som ledd i denne filosofien utviklet en flaskeholder som de selv kaller for ”Edelhelfer”. En lingvistisk fulltreffer, synes vi. Hvem blir nok ikke smigret av å ha en eller to hjelperyttere med på sykkelturen? Men det som teller er ikke fonetisk velbehag, men de harde fakta og vi ba Lightweight derfor om å stille en ”Edelhelfer” til rådighet for inngående testing.

19 GRAM

La oss begynne med det som Lightweight først og fremst står for, og er mest opptatt av. Vekt. Edelhelferen veier i følge produsenten kun 18 gram, men vår kontrollveiing tilsa heller 19 gram. Dog må det sies at dette fortsatt er noen gram lettere enn tilsvarende produkter fra konkurrentene. Flaskeholderen fra Lightweight leveres med to svarte aluminiumsskruer som matcher den lille hjelperens karbondesign.

Design er et godt stikkord siden Lightweights flaskeholder vekker klare assosiasjoner til øvrige produkter fra samme fabrikant. Corporate identity er det tydeligvis ingenting man tuller med hos Lightweight. På flaskeholderen skinner både karbonprodusentens logo og navnetrekk. Samtidig minner Edelhelferens tynne karbonfibre, som skal holde flasken på plass, om eikene til Meilenstein hjulene. En fin idé.

FUNKSJONELL

En flaskeholders design kan være så bra som bare det, men hvis ikke holderen er anvendelig dvs. oppbevarer drikkeflasker på en trygg og håndterbar måte, duger selv ikke det beste designet. For å teste Edelhelferens funksjonalitet tok vi den med på tur over Oslos humpete og brosteinsbelagte veier og ble ikke mindre enn imponert. Selv om det ristet kraftig i både sykkelen og flaskeholderen, satt flasken som støpt. Dette gjaldt da ikke bare for Lightweights egen drikkeflaske ”Reservetank” (som følger med flaskeholderen, for omtale se også Landevei nr. 14) av merket TACX, men også andre produsenters flasker.

RÅDYRT

Vi synes dog ikke at en ”reserveflaske” med på kjøpet veier opp for den stive prisen til Edelhelferen. Med 799 kroner synes vi at flaskeholderen rett og slett er overpriset. Prisnivået føyer seg riktignok inn karbonprodusentens filosofi om at det skal koste å være eksklusiv. Men jammen svir dette i lommeboka. Til syvende og sist må du lytte til deg selv og finne ut om du er den fødte kapteinen på laget ditt. Er du det, har du helt klart behov for en god hjelperytter!

Publisert 24. september 2014 kl 06.00
Sist oppdatert 23. september 2014 kl 18.54
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen