TEST: ENVE FLASKE- OG GARMINHOLDERE - TRE GANGER 19

Man skulle ikke tro at det var mulig å produsere funksjonelle sykkeldeler på nitten gram, men vi har denne gangen testet tre lekre komponenter under tjue gram

Sist oppdatert: 13. august 2015 kl 16.21
Lesetid: 4 minutter

ENVE for EDGE

Amerikanske ENVE startet opp under navnet Edge og har produsert- og levert karbonprodukter til merker som Parlee, Vanilla, Independent Fabrication og Calfee. En slik smørbrødliste av nisjeprodusenter tilsier strenge krav til funksjon og kvalitet. Er du forresten litt navneforvirret? Den norske popduoen Nico & Vinz måtte gi opp å bruke navnet Envy på grunn av rettigheter, og det samme skjedde da Edge ble til ENVE for noen år tilbake. Og for ordens skyld passer denne ENVE-holderen alle Edge-modeller frå Garmin.

ENVE er kanskje mest kjent for hjulene sine, der de blant annet har vært med å revolusjonere bruken av karbonhjul i krevende disipliner som utfor. Merket har også vært i forkant på vekt-, styrke- og aerodynamikk på landeveishjul. Etter hvert har de bygd opp porteføljen med andre komponenter som styrer, setepinner, stem og gafler. Alt sammen veldig dyrt, men også stort sett best i klassen. Siste skudd på stammen er flaskeholdere og integrerte fester for Garmin-produkter.

Flaskeholderen

Å forsøke seg på å lansere dyre flaskeholdere kan høres ut som en dårlig markedsplan. Her skal man konkurrere med referanseprodukter som titanholderne fra King Cage og karbonholderne fra Arundel. Men det finnes også utallige konkurrenter som er veldig lette, veldig billige og/eller veldig velfungerende. Dette stopper ikke Enve fra å prøve, og amerikanerne produserer selvsagt disse i karbon.

Det første som slår oss er at Enve-holderen ser ut til bare å gripe helt nederst på flaska. En dyp v-form gir fordel med å kunne mate flaska inn fra sidene, og v-formen gjør det også lettere å treffe med flaska. En del stativer krever at flaskene må tres ned rett ovenfra, og krever dermed mye større tilgjengelig plass i ramma. Ulempen med å bare gripe nederst på flaska er selvsagt dårligere grep, men Enve selv skryter av sikkert hold til all slags bruk. Vi tviler slett ikke på det, for holderne har gitt et bestefarshåndtrykk gjennom alt vi har utsatt holderne for i testperioden. Flaskeholdernes verste fiender i form av grusveier, vaskebrett og asfalthull. Formen på holderen gjør også at den kan redde alle med små rammer og dermed liten plass til flasker. 

Liker fordi: Godt grep, lett betjening og fordelaktig design til alle sykler med liten plass til flasker.

Garmin-holder

Festeanordninger til sykkel-GPSer har kommet på løpende bånd de siste årene. Fra at alle skulle festes på styret var disse enhetene en tur innom stemet, før de til slutt tok veien foran stemet. De mest elegante løsningene er de som er designet for å monteres i boltene på frontplaten på stemet. Dette krever spesifikke modeller for ulike stem, og nå har Enve laget sin egen. Dersom du allerede har brukt eit par tusen på stem fra Enve må du nesten bare skaffe deg dette lekre festet. Og har du ikke et stem fra Enve er det bare å kjøpe holder og stem med en gang, slik at du kan få festet din Garmin på forsvarlig vis. Om du er eier av Garmin 1000 har det så langt vært vanskelig å få tak i fester som passer denne modellen. Barfly, K-edge og flere av produsentenes standardvarianter er bittelitt for korte til den største enheten fra Garmin. Holderen fra Enve tar Garmin 1000 med millimeterpresisjon og plasserer den parallelt med stemet. Ved å snu holderen og bruke ulike hull til de medfølgende skruene kan holderen posisjoneres på fire forskjellig måter. Du må altså fjerne de nedre, alternativt de øvre, boltene i fronplaten og erstatte disse med holderen og nye lengre bolter. Alt veier inn til skarve 19 gram på vår vekt, og er tilgjengelig i norske butikker nå.

NB: Husk at denne holderen bare passer på stem fra ENVE.

ENVE flaskeholder 699 kroner, 19 gram

ENVE holder for Garmin Edge 399 kroner, 19 gram

www.speedproducts.no

Publisert 13. august 2015 kl 16.21
Sist oppdatert 13. august 2015 kl 16.21
annonse
Relaterte artikler

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen