I hovedstaden og på Østlandet har det vært flere dager med temperaturer over 20 grader, og landeveiene er fulle av syklister. Mange har også begynt å sykle i Nordmarka eller andre skogsområder med grusveier.

Men fortsatt ligger det opptil en meter snø i Nordmarka, og hvordan finner du ut om akkurat din favorittvei er full av snø?

Annonse

Du har kort forklart to muligheter.

1. Om du går inn på nettsiden Sentinel Hub Playground, får du daglige satelittbilder fra hvor som helst i hele verden. Nettsiden er superenkel å bruke, du skriver bare inn stedet du vil sykle, og scroller på kartet akkurat dit du vil.

Satelittbildene er lavoppløste, og det er noe begrenset hvor langt inn du kan zoome. Like fullt, dagens planlagte rute får redaksjonens del måtte eksempelvis utgå, da vi fortsatt så at det var snø på planlagt rute.

2. Du kan også sjekke ut vårt gratis diskusjonsforum, der oppdaterer brukere hverandre med daglige førerrapporter. Forumet finner du på den noe misvisende url'en terrengsykkelforumet.no. Her er det nemlig også en egen landeveisdel. Forumet er gratis å bruke.

Da er det bare å ønske god tur!

sykling i nordmarka
TØRT OG FINT: Mange av veiene i Nordmarka er tørre og fine å sykle på, men noen steder ligger det fortsatt en meter med snø. Foto: Torkel Thorsen.