MER NYTELSE

Bergen-Voss 2016 viser at et trendskifte på gang i turritt-Norge.

Sist oppdatert 4. juni 2016 kl 20.00
KANONVÆR: Været var på lag med Bergen-Voss til 40-årsjubileet. Foto: Tom Guldbrandsen
KANONVÆR: Været var på lag med Bergen-Voss til 40-årsjubileet. Foto: Tom Guldbrandsen

Det mener Nils Olaf Solberg, som er rittleder for Bergen-Voss.

På rittets 40års-jubileum ser Solberg at langt flere tar seg tid til å stoppe på matstasjonen i Norheimsund, der tida blir nøytralisert, for så å kjøre videre til mål i Voss i et roligere tempo.

– Vi har gjort noen justeringer for årets ritt for å gjøre arrangementet mer tilgjengelig for folk flest, og det var mange som var skeptiske til de grepene vi har tatt. De som vil sykle fort skal fortsatt få lov til å sykle fort, og vi legger ingen brems på dem, men vi ser at en endring i hvordan folk sykler turritt i Norge, sier Solberg.

– I år så vi at 90 prosent tok seg en tur innom matstasjonen i Norheimsund. Det er en markant økning fra tidligere, og mange av de som stoppet var ryttere som syklet i pulje en, sier han.

NORGES FØRSTE LANDEVEISFESTIVAL: Meld deg på Samling 2016  

Solberg tror endringene kommer av at flere nordmenn nå kjører ritt utenfor Norge.

– Mange syklister har etter hvert vært ute og syklet amatørutgavene av store turritt som Flandern Rundt og Liege-Bastogne-Liege og liknende, og sett at det er en litt annen tilnærming til turritt i utlandet. Jeg tror det er litt det vi ser konturene av på Bergen-Voss i år, sier han.

Saken fortsetter under bilder

Bergen Voss 2016 Waffles 1 Tom Guldbrandsen 1400x924
NYTELSE i fokus på Bergen-Voss 2016, der flere hundre frivillige bidro til å gjøre rittet til en opplevelse. Foto: Tom Guldbrandsen

NYTELSE i fokus på Bergen-Voss 2016, der flere hundre frivillige bidro til å gjøre rittet til en opplevelse. Foto: Tom Guldbrandsen

Les også: SYKKELFESTEN 

SEIER TIL JUNIOR-NORGESMESTEREN 2013
De åtte raskeste rytterne var i mål på Voss etter 4 timer og 12 minutter, med junior-Norgesmester fra 2103 Marius Sylta fra som førstemann over streken.

Sylta hadde med seg David Desa fra Fana IL Sykkel, George Corbin fra Fana IL Sykkel, Fredrik Olsen fra Åsane CK, Kjetil K Isaksen fra Vossevangen CK, Stian Heggøy fra Vest CK, Øystein Blom-Ohlsen fra Åsane CK og Svein Ivar Reiso fra Nymark IL Sykkel, som alle fikk samme tid i mål. Eva Hauge fra CK Sotra var første dame i mål. Hun klokket inn på 4:40:18, hele 13 minutter foran neste kvinne i mål.

Fullstendige søkbare resultater alle klasser 

Les også: EKSTRAOMGANG RUNDT FJORDEN 

EN NY RETNING FOR TURRITT I NORGE
Jubileumsrittet trakk rundt 2400 ryttere, eller omtrent halvparten så mange som i rekordårene 2011, 2012 og 2013, men Solberg er ikke bekymret for rittets framtid.

– Vi hadde et flott arrangement i år, med fantastisk vær, ingen alvorlige skader og masse glade mennesker. Det er sånn vi vil ha det, sier han. Inn mot årets ritt har Bergen CK, som arrangerer Bergen-Voss, holdt fellestreninger hver uke.

Det tror Solberg har bidratt til å senke terskelen og ufarliggjøre det å delta i turritt.

– Vi har hatt 100 stykker på trening gjennom opplegget vårt, og mange kommer igjen og igjen, og vi har også hatt mange damer med på treningene, sier Solberg. På fellestreningene har lederne delt inn deltakerne i mindre grupper basert på ambisjoner og ferdigheter, slik at alle skal få mest mulig ut av økta.

– Her vet de at de får et treningsopplegg som er tilpasset sitt nivå. Vi har gode instruktører og det gjør at folk får progresjon og motivasjon. Dette skal vi videreutvikle for neste år, sier Solberg.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste LANDEVEI-innholdet hjem i postkassen. 

Bergen Voss 2016 Joy1 Tom Guldbrandsen 1400x924
SEIER å komme i mål. Foto: Tom Gulbrandsen

SEIER å komme i mål. Foto: Tom Gulbrandsen

Publisert 4. juni 2016 kl 20.00
Sist oppdatert 4. juni 2016 kl 20.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen