Lillehammer CK vant juniorklassen med nesten ett minutts margin til Sandnes SK etter at de hadde holdt over 50 kilometer i timen i snitt i den 21.1 kilometer lange traséen i Time kommune torsdag kveld. Laget, som besto av Johannes Staune-Mittet, Truls Nordhagen og Niclas Holt, forsvarte dermed tittelen fra i fjor. 

– Det betyr veldig mye for oss, og det er ekstra spesielt å prestere når det er lagkjøring på denne måten. Men for min egen del var dette første temporitt med over 50 kilometer i timen i snitt., sier Johannes Staune-Mittet, som også var med å sikre lagtempogullet til Lillehammer CK i fjor sammen med Truls Nordhagen. 

Annonse

I menn senior var det europamester og norgesmester i tempo Andreas Leksnessund, Sondre Midtsveen og Søren Wærenskjold som sikret seier til Ringerike SK, foran Tønsberg CK og Lillehammer CK på henholdsvis andre og tredjeplass. Ringerike SK klokket inn ett minutt og 20 sekunder foran neste lag. Bak dem var det imidlertid kamp om resten av pallen. Bare to og et halv sekund skilte sølv fra bronse, mens Sandnes SK fikk den sure fjerdeplassen drøyt seks sekunder unna pallen. 

CK Victoria Elite vant damenes lagtempo, som var første øvelse av NM del tre i Sandnes i kveld. Laget vant med 7.9 sekunders margin, og besto av Miriam Kjøraas, Merete Liland og evigunge Monica Storhaug. Sistnevnte er forøvrig også regjerende verdensmester i ultrasykling. 

Trondheimslaget slo Halden CKs førstelag med de to World Tour-proffene Emilie Moberg og Elise Marie Olsen, som begge sykler for det britiske laget DROPS. Asker CK, med nybakte fellesstartnorgesmester Mie Bjørndal Ottestad, Birgitte Ravndal og Line Marie Gulliksen sikret seg den siste pallplassen, 13 sekunder bak vinnerlaget. 

– Det er vanskelig å si noe annet enn at jentene var sterke i dag, men det var smart av dem å ikke sprengåpne men heller holde litt igjen i den første bakken, sier Sturla Johansen, som er sportslig leder for CK Victoria etter NM-seieren. 

Topp 3 kvinner, lagtempo NM 2020
1. CK Victoria (Miriam Kjøraas, Merete Liland og Monica Storhaug), 29:31.40
2. Halden CK 1 (Emilie Moberg, Ann Helen Olsen og Elise Marie Olsen), 29:39.30
3. Asker CK (Mie Bjørndal Ottestad, Birgitte Ravndal og Line Marie Gulliksen), 29:44.50

Topp 3 menn junior, lagtempo NM 2020
1. Lillehammer CK 1 (Johannes Staune-Mittet, Truls Nordhagen og Niclas Holt) 25:49.40
2. Sandnes SK 1 (Emil Skår, Johan Ravnøy og Per Strand Hagenes), 26:41.30
3. Glåmdal SK 1 (Stian Fredheim, Embret Svestad-Bårdseng og Trym Brennsæter), 26:54.30

Topp 3 menn senior, lagtempo NM 2020
1. Ringerike SK (Sondre Midtsveen, Andreas Leksnessund og Søren Wærenskjold), 24:51.40
2. Tønsberg CK 1 (Torjus Sleen, Jon-Anders Bekken, Iver Johan Knotten, 25:56.10
3. Lillehammer CK 1 (Ludvik Aspelund Holstad, André Drege, Ådne Holter), 25:58:70

Fullstendige resultater alle klasser 

I morgen er det klart for NM gateritt, mens U23 fellesstarten i NM arrangeres på lørdag. Se hele programmet for helga 

CK Victoria vant NM lagtempo 2020
NM-GULL: CK Victoria vant NM lagtempo 2020. Foto: CK Victoria