Dermed fikk revansj for stjernesmellen han gikk på under fjorårets fellesstart fra Trondheim. 

– Å vinne i dag føltes som en lettelse etter at jeg hadde stang ut på rittet i fjor. Det var mange oppturer og nedturer mentalt og fysisk i dag også, men jeg er glad for at jeg følte meg bra på slutten og gøy å få det til, sier Jonas Orset. 

Annonse

– Det var like etter en drikkestopp på Minnesund at jeg, Johan (Noraker Nossen) og Jørn (Fjeldavlie) fikk en liten luke da resten av tetgruppa var litt uoppmerksomme. Vi kjørte knallhardt, og fikk en stadig større luke. Skulle jeg unngå et spurtoppgjør var Olavsgaard siste mulighet, så der gikk jeg full gass og fikk en god luke over toppen. Den holdt heldigvis helt inn, sier Orset. 

– Det var mye støting fra godt før Minnesund, samtidig som det var mye motvind. Jeg prøvde å kjøre offensivt og støtet opp Lenabakken, men da kom Sten-Marius Holmen med et motangrep. Jeg vet at han er kjøresterk og kunne ikke la han gå, og til slutt var vi ni mann som var med over toppen, sier Orset. 

Gruppa holdt høyt trykk videre, og etter hvert var det flere som falt fra. 

– I perioder var vi på søndagstur
Fasiten ble 14:51:18. Orset er imidlertid ikke fornøyd med tiden. 

– Jeg kunne tenkte meg å sykle litt raskere, men det blir mye lurekjøring når vi er så mange for det er ingen som gidder å dra på folk som bare ligger på hjul når vi er så mange. Så i perioder var vi på søndagstur.

Topp 3 fellesstarten
1. Jonas Orset, IK Hero, 14:51:18
2. Johan Noraker Nossen, Follo SK Elite, 14:54:23
3. Jørn Fjeldavlie, Grenland SK, 14:54:38