HØYT OG HÅRETE

Rye Xpressen går for ny rekord på Trondheim-Oslo i 2015.

Sist oppdatert 17. september 2014 kl 07.33
SER SEG TILBAKE: Rye Xpressen har gjennomevaluert Styrkeprøven 2014. Nå er det full marsjfart mot 2015. Foto: SK Rye
SER SEG TILBAKE: Rye Xpressen har gjennomevaluert Styrkeprøven 2014. Nå er det full marsjfart mot 2015. Foto: SK Rye

Så snart det skrives september, er oslolaget godt i gang med Styrkeprøven.

– Høye og hårete mål trekker. Folk liker å ha noe å strekke seg etter, sier Anders Åsberg, som er en av kapteinene i Rye Expressen.

Laget har vært nummer to i flere år nå, men 55 mann går på oppgaven med krummet nakke igjen. Hvorfor?

– Folk liker å ha noe hårete å strekke seg etter når de skal legge ned så mye i prosjektet. Og selv om det er hårete, så er det sannsynlig at vi kan få det til. Å vinne Styrkeprøven, sier Åsberg.

Dessuten handler det ikke minst om reisen mot rittet.

– Expressen er en hyggelig gjeng å sykle med, og ryktet om miljøet på Expressen sprer seg, både i klubben og utenfor, sier Åsberg.

Han har et solid knippe erfarne Express-ryttere på lista, en del som kommer fra andre lag i Rye, og noen ryttere utenifra. Det ser han som ideelt. Da har han både erfaring og kontinuitet, samt nye utfordrere med friske tanker og perspektiv til de 30 plassene han skal fylle i juni.

Selv har Åsberg snart 10 års erfaring med Trondheim-Oslo. Dessuten har han bestått en av verdens aller tøffeste langdistanseritt med glans: To uker før Styrkeprøven i juni satte han ny rekord for tomannslag i Race Across America (RAAM). Duoen gjorde unna de nesten 5000 kilometerne på drøyt seks dager.

Noen av Åsbergs erfaringer fra RAAM og deler av den oppkjøringsprogrammet skal Rye Expressen nyte godt av inn mot Styrkeprøven 2015.

Tester med Greipel og Tony Martin
Inn mot Styrkeprøven 2015 er det slutt på Ryes egenetablerte lab på låven.

Denne gangen tar de i bruk proffhjelp og har alliert seg med det tyske toppidrettssenteret STAPS i Köln som blant annet har ansvar for oppfølging av Cannondale-laget, Tour de France-proffer som Tony Martin, André Greipel, Joaquim Rodriguez og Juergen Van Den Broeck, samt flere triatleter og andre utholdenhetsutøvere i verdenstoppen. De hadde også oppfølgingen av Åsberg og hans makker Alex Fehlau inn mot RAAM i juni.

– Det vil bli satset mer på individuell treningsoppfølging i år, og disse karene har et testarsenal med litt andre tester enn det vi har brukt i Rye før, forklarer Åsberg. Han kommer også til å bruke mye av sin erfaring fra oppkjøringen mot RAAM på Rye-gjengen.

– Vi kjørte en litt annen oppdeling av intensitetssoner med lav terskel og høy terskel-trening, og vi kommer til å jobbe mer med individuell tilpasning av ernæring, sier Åsberg.

Styrkeprøven 2014 gjennomevaluert
– Det er positivt for oss å ha et lag som ATEA å konkurrere med. De slo oss i år ja, men ikke til neste år, sier Åsberg offensivt. Han og resten av Expressen har analysert og evaluert årets andreplass.

– Vi så at vi var mye nærmere ATEA i starten av oppkjøringsperioden i år enn i 2013. Men så bommet vi litt på formtoppingen, sier Åsberg, og noterer at laget var i best form i slutten av mai. Men da var det fortsatt flere uker til Styrkeprøven.

– Vi falt vi litt igjennom etter Vestfold Rundt og greide ikke holde formen helt inn.

Men det skal ikke skje igjen, sier Åsberg.

Ikke mer enn tiden av vegen
Åsberg kjørte første infomøte om Expressen planer for Styrkeprøven 2015 i forrige uke. Fellestreninger starter i oktober, og i slutten av november skal grovtroppen på 45 mann tas ut.

Deretter går det slag i slag til 20. juni. Da venter 540km og dagen da ATEA skal slås. Det blir fest.

Publisert 17. september 2014 kl 07.33
Sist oppdatert 17. september 2014 kl 07.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen