/ Master

SEIER SOM SMAKTE

Per Christian Eidevik tok gull på fellesstarten i Nordisk Mastermesterskap på søndag, en av mange norske medaljer.

Sist oppdatert: 26. juli 2015 kl 19.26
PER CHRISTIAN EIDEVIK (nummer tre fra venstre) gir hjelperytterne mye av æren for seieren på fellesstarten i Nordisk Mastermesterskap. Fra venstre: Thomas Brodersen, Roy Magne Storholm og Aleksander Stijelja. Foto: Privat
PER CHRISTIAN EIDEVIK (nummer tre fra venstre) gir hjelperytterne mye av æren for seieren på fellesstarten i Nordisk Mastermesterskap. Fra venstre: Thomas Brodersen, Roy Magne Storholm og Aleksander Stijelja. Foto: Privat
Lesetid: 3 minutter

– Jeg var veldig pigg i dag, og fikset spurten, sier Eidevik etter det 136 km lange rittet i Helsinki på søndag.

Eidevik, som kjørte for Team Kjekkas, gir både lagkameratene og utøverne fra den norske landslagstroppen en del av æren for suksessen på fellesstarten i klassen M35-39 under Nordisk Mastermesterskap.

– Aleksander (Stijelja) gjorde jobben frem til spurten og slapp seg tilbake, sier Eidevik, som med gullet fra Finland nå er kvalifisert til Masters-VM i Danmark 2.-6.september.

 – Thomas Brodersen hjalp meg i spurten, og fikk meg opp til han som gikk rett før spurten. Selv om de var landslag og vi kjørte for Team Kjekkas passet vi godt på hverandre og kjørte godt sammen, sier han.

Brodersen ble til slutt nummer sju, Storholm nummer åtte og Stijelja nummer 16 i klassen M35-39.

Storholm, som debuterte i internasjonalt mesterskap denne helga, er tålelig tilfreds med opplevelsen, men syns det var ergerlig å få spurten spolert av trafikktrøbbel på oppløpet.

– Det var veldig kjedelig med avslutningen. Arrangøren sendte en buss inn i løypa 150 meter før mål, og jeg satt i femte posisjon og måtte bremse. Utover det var det bra, sier han.

MER EN VM-BILLETT
For Eidevik var seieren på helgas mesterskap ekstra søt. Han brakk ryggen under Masters-VM i fjor, og har brukt det siste året på å trene seg opp og tilbake på sykkelen. I juni var Eidevik med på Kjekkas-laget som vant Styrkeprøven Lillehammer-Oslo, og med dagens seier er han også kvalifisert til Masters-VM som går i Ålborg 2.-6.september.

– Jeg hadde litt kniven på strupen, så det var deilig å innfri. Og det er selvsagt en spesiell følelse når jeg vet hva som jeg har lagt ned etter kræsjen i fjor og nå i sommer, og at jeg i tillegg gjør det sammen med Aleksander, sier Eidevik, som har oppkjøringsplanen mot VM klar.

– Nå blir det trening og ritt framover. Øyeren Rundt er neste, og så Follorittet. Og så blir det en liten treningssamling før forhåpentligvis VM, sier han.

Les mer om Eideviks uflaks 

HEFTIG MEDALJEFANGST
Gullet til Eidevik var en av 14 norske medaljer i fellesstarten. Til sammen var det rundt 30 norske deltakere på Nordisk Mastermesterskap i helga. De to totalt fem gull, åtte sølv og en bronse på fellesstarten søndag. På lørdagens 26km tempo ble det tre gull, tre sølv og to bronsemedaljer til de norske utøverne.

Fullstendige resultater tempo 

Fullstendige resultater fellesstart 

Publisert 26. juli 2015 kl 19.26
Sist oppdatert 26. juli 2015 kl 19.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen