I EN EGEN KLASSE

Team Joker-Byggtorget gjorde som i fjor og tapetserte pallen i Gylne Gutuer.

Sist oppdatert: 15. mai 2016 kl 19.47
BLÅ DOMINANS: Ole Forfang, Philip Lindau og Truls Engen Korsæth tapetserte pallen for Team Joker-Byggtorget i dagens Gylne gutuer. Foto: Kåre Dehlie Thorstad
BLÅ DOMINANS: Ole Forfang, Philip Lindau og Truls Engen Korsæth tapetserte pallen for Team Joker-Byggtorget i dagens Gylne gutuer. Foto: Kåre Dehlie Thorstad
Lesetid: 4 minutter

Team Joker-Byggtorget var fullstending dominerende da Gylne Gutuer, årets andre norgescup, ble arrangert i dag. Den blåkledde gjengen koblet tidlig grepet om rittet på grusveiene i Stange, og endte til slutt med å kapre de fem øverste plassene på resultatlisten.

Som om ikke det var nok ble deres sjette ryttere på start, Anders Skaarseth, nummer syv. Dermed gjorde de noe få trodde var mulig, nemlig å forbedre fjorårets maktdemonstrasjon hvor de hadde fire mann øverst på resultatlisten. 

Ole Forfang var første rytter over målstreken, som en del av en trio sammen med lagkameratene Philip Lindau og Truls Engen Korsæth. Forfang var selvsagt en fornøyd man når han snakket med landevei.no kort tid etter målgang. Han tok seieren etter å ha tilbrakt så og si hele dagen i brudd. 

- Jeg var aktivt med på støting i starten av rittet og kom avgårde rundt halvveis på førsterunden sammen med en lagkamerat. Etterhvert kom det flere Joker-ryttere opp bakfra og vi ble etterhvert fire fra laget i et brudd på åtte ryttere. 

Omtrent halvveis i rittet utnyttet Joker-kvartetten det tallmessige overtaket på best mulig måte, da de klarte å få tre av sine ryttere avgårde fra ledergruppa. Ole forteller at det ikke var noen tilfeldigheter ved den taktiske manøveren. 

- Inn på et grusparti satte vi oss foran med fire ryttere, og så bremset fjerdemann i rekken opp farten ut av en sving, mens vi foran ga full gass. Farten er ekstra lav på grusen så det funket veldig bra. Vi planla underveis å gjøre det sånn, for det var omtrent den eneste måten vi kunne stikke fra de andre i bruddet uten å få med oss noen fra andre lag. 

Selv med alle de andre kontinentallagene prestert var Team Joker-Byggtorget i en egen klasse i dagens ritt, noe dagens seierherre forklarer på følgende måte.

- Vi var det sterkeste laget og kjørte smartest underveis. Jeg vet ikke helt hva de andre lagene driver med når de lar fire jokere komme seg av gårde i en åttemannsgruppe. Kanskje de ikke orket å følge?

På Norgescup Landevei sin Twitter-profil kunne man kort tid etter målgang se en video av at lagkameratene i Joker-Byggtorget spurtet mot hverandre, til tross for at nærmeste forfølgere var mange minutter bak. Ole forklarer at episoden kun var et godt regissert skuespill.

- Sportsdirektøren vår, Svein Erik Vold, sa det var litt kjedelig om vi skulle sykle rolig over mål, men siden jeg er den eneste av oss som satt i front som skal sykle neste Norgescup var det planlagt at jeg skulle være først over streken. Hvis det så ut som vi spurtet skikkelig var det i alle fall en god skuespillerjobb av oss. 

Trond Håkon Trondsen fra Team Sparebanken Sør startet dagens ritt i ledertrøyen, og det sørlandsbaserte laget ble følgelig tvunget til å gjøre mye av jobben i feltet når de ikke hadde noen ryttere i bruddet. Tross en iherdig jakt klarte de aldri å hente igjen Joker-rytterne, og Trondsen endte på en 15. plass han neppe er veldig fornøyd med.

Utifra våre uoffisielle beregninger, basert på foreløpige resultater, beholder imidlertid 22-åringen ledertrøyen i Norgescupen etter dagens ritt, med følgende stilling i sammendraget.

1. Trond Håkon Trondsen, Team Sparebanken Sør, 708 poeng

2. Ole Forfang, Team Joker-Byggtorget, 600 poeng

3. Audun Brekke Fløtten, Team Ringeriks-Kraft, 600 poeng 

Lorvik beholdt ledelsen

I K-senior leverte CK Victora sterk lagkjøring, og de fikk da også lønn for strevet når Vibeke Dybwad kom alene til mål etter et svært imponerende solobrudd. Hun seiret et halv minutt foran Hitec-rytter og Norgescup-leder Ingrid Lorvik, etterfulgt av Ingrid Moe fra Bergen CK som tok en sterk tredjeplass.

Lorvik beholdt med andreplassen sin ledelse i sammendraget, med Dybwad nå bare 60 poeng bak. Den uoffisielle sammenlagtlisten ser nå slik ut når to av fem ritt er gjennomført. 

1. Ingrid Lorvik, Team Hitec Products, 1080 poeng 

2. Vibeke Dybwad, CK Victoria, 1020 poeng 

3. Katrine Aalerud, Bryne CK, 780 poeng

3. Ingrid Moe, Bergen CK, 780 poeng

Resultater Norgescup 2, Gylne Gutuer

M-Senior topp 5

1. Ole Forfang, Team Joker-Byggtorget

2. Philip Lindau, Team Joker-Byggtorget

3. Truls Engen Korsæth, Team Joker-Byggtorget

4. Edwin Wilson, Team Joker-Byggtorget

5. Amund Grøndahl Jansen, Team Joker-Byggtorget 

K-Senior topp 5

1. Vibeke Dybwad, CK Victoria

2. Ingrid Lorvik, Team Hitec Products

3. Ingrid Moe, Bergen CK

4. Julie Solvang, Grimstad SK

5. Berit Gjelten, Team Trek Mesterhus 

M-Junior topp 5

1. Ludvik Aspelund Holstad, Lillehammer CK

2. Iver Knotten, Tønsberg CK

3. Andreas Leknessund, Ringerike SK

4. Sindre Kulset, Ringerike SK

5. Erik Ysland, Gauldal SK

K-Junior topp 5

1. Ingvild Gåskjenn, Horten OCK

2. Hanna Klæboe, CK Victoria

3. Hedda Walstrøm Johansen, Grenland SK

4. Silje Broll, Bergen CK

5. Thea Kristine Matter, Eidsvoll SK 

Publisert 15. mai 2016 kl 19.47
Sist oppdatert 15. mai 2016 kl 19.47
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen