Gylne Gutuer - Uno-X Development Weekend

Sykkelrittet Gylne Gutuer, som har start og mål i Stange sentrum, startet som en lokal klassiker, før det etter hvert ble norgescupritt og UCI-ritt. Nå inngår det i Uno-X Development Weekend, som samler talenter fra norske lag og klubber, samt europeiske. Rittet går på over 60 kilometer med grus.

Gylne Gutuer er et norsk UCI 1.2-ritt, som går på grusveiene (som lokalt kalles gutuer) i Stange kommune i Hedmark. Rittet er et slag norsk svar på WorldTour-klassikeren Strade Bianche, som går på de hvite grusveiene i Toscana.

Rittets gudfar og ildsjel er Kjetil Haaland, som ble inspirert etter en tur til nettopp Toscana i 2010, ble inspirert, og i 2011 laget et lokalt klubbritt.

Siden har rittet vokst og blitt svært populært, og fra og med 2015-sesongen var det inne på norgescup-kalenderen. I 2018 ble det innvilget UCI-status, og har siden vært en del av Uno-X Developent Weekend som går hver høst, sammen med Lillehammer GP.

I 2021 var det danske William Blume Levy som kom alene til mål og vant rittet.

I 2022 er rittet 165,2 kilometer lang og består av 40 gruspartier, totalt over 60 kilometer med grus. Rittet sendes direkte på TV 2 Sport 1.

annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen