Svenske Void har vært et frisk tilskudd til sykkelklesbransjen det siste året, med produkter som både ser stilig ut og fungerer bra til en fornuftig pris. Softshell jacket er deres vinterjakke-alibi, og skal ifølge Void selv være det perfekte produktet for røffe skandinaviske forhold.

VOID SOFTSHELL JACKET

Pris: 130€

Tilgjengelige farger: Rød, Sort

Størrelser: XS-XXL

Voidcycling.com

+: Ser stilig ut, god passform, varm

-: Burde vært mer vanntett, litt klumpete 

  

Annonse

Til en viss grad kan vi være enige i den påstanden, men vantettheten burde optimalt sett vært hakket bedre. Når det pøser ned tar det nemlig ikke lang tid før vi er våte gjennom jakken. Da hjelper det dessverre ikke at dette er et i utgangspunktet ganske varmt plagg. I lett yr går det imidlertid fint, men hvis det er kjølig ute vil vi gjerne kunne stole på at jakken tåler en ordentlig skur underveis. Det er tross alt ganske kjipt å være gjennomvåt og iskald når det er tre timer hjem på en mørk oktoberdag.  

Slik den er nå faller softshell-jakken litt mellom to stoler. Den er ikke helt kraftig nok for turer med skikkelig dårlig vær, samtidig som den er litt tykk og klumpete for turer på en vårdag med oppholdsvær. Passformen er imidlertid god, jakken sitter kroppsnært og justeres enkelt så den sitter perfekt rundt livet. Også pusteegenskapene er relativt gode, selv om vi har opplevd bedre tidligere.

Et ideelt bruksområde er slik vi ser det rolige turer i oppholdsvær eller lett regn med mellom fem og 15 grader i lufta, eller når du bare vil se lekker ut på restitusjonsturen til caféen.

Uansett har du god plass til de du trenger i de tre store rygglommene, hvor den ene har glidelås slik vi liker. Prisen på 130 euro gjør uansett at dette er en jakke du kan ta deg rå til, dens noe begrensede bruksområde til tross. Da støtter du også et nystartet skandinavisk firma i samme slengen!