Mye kan sies om den erkebritiske klesprodusenten Rapha, men at de produserer en rekke gode produkter kan ingen ta fra dem. Deres Hardshell Jacket beskrives som den ultimate jakken når elementene gjør sitt beste for å gjøre deg både våt og kald, og etter å ha testet den i særdeles rufsete norsk høstvær er det en påstand vi kan gå god for.

Rapha Hardshell Jacket

Størrelser: XS-XXL (Medium testet) Satt meget bra på testrytter på 190cm/75kg. 

Farge: Sort

Pris: 3450,- 

Annonse

Her er alle detaljer tatt hånd om for å holde deg tørr så lenge som mulig. Sømmene er forsterkede og vanntette, halsen har riktig høyde, og glidelåsen er passe solid. Selv i skikkelig vestlandsvær holdt vi oss tørre med denne jakken, noe vi sjelden har opplevd tidligere. Du er sikkert lei av den evige klisjéen om at en tynn ulltrøye under er nok til å holde deg varm nesten ned til nullpunktet, men i dette tilfellet er det faktisk sant.

Pustegenskapene er også tålelig gode, mens de særdeles intelligente lommene også må trekkes fram. Måten samtlige lommer er sydd på gjør at du ikke føler deg som et pakkesel selv om du har med deg nok utstyr for et helt etapperitt. 

Her finner vi både tre romslige rygglommer til ekstra slange, multiverktøy, mat og pumpe, samt to nette glidelåslommer perfekte for nøkler, mobil og bankkort. Du kan til og med lure med deg et mellomstor kompaktkamera, for jakken er definitivt stilig nok til at den fortjener en selfie underveis på turen.

Det aller mest imponerende er imidlertid selve materialet jakken er laget av, et material Rapha sier de har fått spesialutviklet eksklusivt i Japan. Vi observer uansett at vannet preller av på en måte vi aldri har sett maken til på sykkeltøy tidligere, selv etter flere timer, og da er det vanskelig å ikke gi en stor tommel opp.

Sin fortreffelighet til tross, dette er likevel en jakke du kun drar frem når du er sikker på at det regner, den er nemlig litt for stor til å ha som en nødjakke på lomma.

Bortsett fra det er det særdeles lite negativt å si om Raphas Harsdshell jacket, men så var det det med prisen da.

3450 kroner er vanvittig mye penger for en regnjakke, men vi tør nesten å driste oss til å si at det er verdt det, i alle fall om du skal tilbringe mange timer på setet i kaldt og fuktig vær de kommende månedene.