Gore Bikewear One Bike Jacket
Pris: 2800 kroner
+ Lett, liten, vanntett, puster bra
- Svindyr, skjør, ikke for kaldere dager

Annonse

Ingressen sier det meste, men selv om vi mener Gore har laget tidenes regnjakke til landeveissykling er den ikke for alle.

Først kort om produktet: Gores nye jakke «One», kommer i to ulike passformer, og vi har testet den jakken med tettest snitt, laget for aktive syklister med form deretter. Den andre modellen er laget for litt mer dødelige, men fortsatt for den slankere delen av befolkningen.

Rett på sak, denne jakken holder regnet ute på samme nivå som tidligere regnjakker med Gore Tex, men den puster en hel del bedre. Hold den under dusjen og du vil se vannet prelle av, her ligger det ikke noe stoff utenpå membranen som holder på fuktighet.

Men: Hundre prosent vanntetthet og full pusteevne finnes per dags dato ikke.

Det betyr at før eller siden kommer vannet gjennom, om ikke gjennom selve membranen, så kryper det oppover på ryggen, ermene eller ned nakken.

SYLTYNN MEMBRAN

En tradisjonell jakke med Gore-Tex består av selve membranen, pluss et beskyttende lag både inni og utenpå, noe som da betyr en trelags-jakke.

Både det innvendige og det utvendige laget kan faktisk forringe pusteegenskapene, men finnes i ulike varianter, både for å beskytte membranen, og for å gjøre jakken varm.

«One» er intet annet enn kun selve membranen. Denne jakken er altså ren Gore Tex, i litt ny form. For å få dette til å henge sammen er alle sømmer tapet for hånd, med kun en cm bred tapelinje for å spare vekt. Jakken har en solid, men liten glidelås, ingen behagelige mansjetter, alt er gjort for å holde vekten nede.

Resultatet? Samme vanntetthet, bedre pusting og en hinsides lav vekt, testjakken vi har fått tilsendt veier bare 98 gram i størrelse medium!

Som nevnt innledningsvis, dette fungerer usedvanlig bra. Den aller største forskjellen er puste-egenskapene, funksjonen til denne jakken er som de øvrige regnjakkene fra Gore Bike Wear, meget god.

ULEMPER?

Hva så med ulempene? Er det bare fordeler med en jakke til 2999 kroner?

Selvsagt ikke. Dog, ulempene er få, og de hindrer sjelden praktisk bruk. Men den tynne, utvendige mikrofilmen er så skjør at du ikke kan bruke sekk, den vil da raskt slites hull i.

Det samme gjelder selvsagt ved velt, om du drar den opp og ned av en sekk hele tiden, eller om du utsetter den for bare litt røffere bruk enn det den er tiltenkt, da vil levetiden bli kort.

Gore sier selv dette er en landeveisjakke, og at de ikke anbefaler den til sykkelkross eller terrengsykling. Faren for rifter når du blir pisket av kvister eller bærer sykkelen på skulderen er definitivt til stede.

Dette er og blir en regnjakke for treningsturer eller ritt. Dette er en jakke som redder deg når regnet kommer på langturen, i normaltemperaturer. Nå har ikke Gore markedsført den som noe annet heller, men for de aller fleste koster det å svi av 2800 kroner på en regnjakke, og da vil vi ha så mye som mulig for penga. Det får vi ikke her.

Dette er ikke din venn i kalde høstkvelder, den er ikke egnet for vinteren; den er laget for regn- vår sommer og høst.

OPPSUMMERT

Til tross for at du ikke kan bruke sekk til denne jakken og at prisen er høy, dette er kanskje den beste regnjakken vi har prøvd. Den tar mindre plass i baklomma enn de minste vindjakkene vi eier, er vanntett, puster godt og tørker lynkjapt. Den er faktisk så god at den er blitt fast lommeinnhold, selv når det ikke er meldt regn, den erstatter på mange måter vindjakken. Dessuten, vi bor i Norge, regn kommer gjerne når det er meldt sol.

Prismessig har Gore greid å passere Rapha, en bragd, som nødvendigvis ikke trenger premiering. Dette er dog den første sykkeljakken med denne membranen, og det kommer en hel rekke av produkter med samme egenskaper fremover. Prisen vil trolig falle, men vil du være først ute blir det dyrt.

Mistrives du i regn, men har kapitalen til å gjøre noe med det; dette er en vinner. De fleste av oss tåler trolig å leve i misunnelsen.