Sveitsiske Assos har i mange år vært en av de etablert produsentene av sykkeltøy til high-end markedet, og selv om utfordrerne har blitt flere står de fortsatt sterkt i mange kretser. Modellen med det kryptiske navnet iJshaqUno er en del av deres vintersortiment, som består av en rekke forskjellige jakker.

Assos iJ.shqUno

Pris: 2499,-

Importør: LK Norge AS

+: Meget komfortabel og varm, god passform, fint design 

-:  Noe begrenset bruksområdet, høy pris 

Annonse

Det først som slår oss med shaqUno er hvor enkel den virker, sammenlignet med andre Assos-jakker vi har testet tidligere, uten at det er noe negativt i det. Den består simpelthen av to tilnærmet separate lag, et fleecfôret indre og en beskyttende utside som skal tåle blest og litt regn.

Lagene er faktisk bare festet sammen et par steder, noe som etter sigende skal sørge for et temperaturregulerende luftlag mellom innsiden og utsiden av jakken. Designmessig hersker det endel ulike meninger om Assos, men vi tar det som et positivt tegn at vi fikk flere komplimenter for jakkens utseende under testperioden.

Den enkle fremtoningen til tross er dette likevel en særdeles komfortabel vinterjakke, det kjennes nesten ut som vi sykler rundt med en dunjakke på kroppen, så varm og god er den. Den flossede innsiden føles meget behagelig mot huden, og passformen er som alltid fra Assos meget god, i alle fall så lenge du sitter på sykkelen.

Gode mansjetter på ermene sørger for at kald vind ikke slipper inn rundt håndleddet. shaqUno takler lette regnskurer fint, men må likevel ikke forveksles med en regnjakke. Det er nemlig på kjølige vinterdager i oppholdsvær denne jakken er i sitt ess. Prisen er imidlertid høy, så du bør være en forholdsvis dedikert vintersyklist for å kunne forsvare kjøpet.