ISADORE THERMOROUBAIX TIGHTS W/O CHAMOIS 2.0
  • Pris: ca 1750 kroner eks moms - ca 2200 kroner totalt
  • Vekt: 233 gram
  • Størrelse testet:
  • Brukstemperatur: -5 til +10
  • Isadore.com
skala
7/10

Isadore selv beskriver Thermoroubaix Tightsen som en bukse som er anvendelig ned til frysepunktet.

Men da buksen kommer uten pute i rumpa er det enkelt å tilpasse den også kaldere temperaturer. 

Isadore Thermoroubaix tights
PANEL-RIK: Isadore-buksens forskjellige paneler gir den et flatterende snitt. Foto: Henrik Alpers

Slovakiske Isadore er sykkelmerket til tvillingene Martin og Peter Velits. Begge har bak seg lange karrierer som sykkelproffer på høyeste nivå. Peter kan vise til gull i U23 i landeveis-VM i 2007, tre VM-gull på lagtempo med Omega-Pharma-Quickstep og BMC Racing, samt en tredjeplass sammenlagt og to etappeseiere på lagtempo og tempo i Vuelta a Espana i 2010. Martins karriere er litt mindre storslagen, men også han var flere ganger Slovakisk mester både i fellesstart og på tempo.

Vi kan uansett konkludere med at tvillingparet har tilbrakt flere timer på sykkelsetet enn de aller fleste, og bør ha en viss ekspertise når det kommer til funksjonelt sykkeltøy. 

Isadore beskriver buksen vi tester her som produsert i fin italiensk Thermo-Roubaix-lycra. Dette er altså lycra-stoff som er flosset på innsiden. Videre er buksen behandlet med vannavstøtende DWR-impregnering. 

Isadore-buksen har også luftigere stoff i knehasene, på siden av lårene og på ryggstykket mellom selene. I tillegg har buksen stigbøyler, eller stropper under føttene. Buksen har reflekterende logoer nederst på baksiden av hver legg, samt på utsiden av begge lårene. Disse har allerede etter 5-6 vask begynt å løsne fra buksen. 

Isadore Thermoroubaix tights
REFLEKS-LOGO: Isadore-logoene er kun limt på utsiden av stoffet og har begynt å løsne litt etter noen vask. Foto: Henrik Alpers

Som Trimtex-buksen har også Isadore-buksen flate sømmer på utsiden. Dette for å unngå gnissing mot huden. 

Vi har syklet med Isadore-buksen i temperaturer fra fem plussgrader til temperaturer ned mot 10 minusgrader. Selv om Isadore mener buksen er for temperaturer over null, fungerer den også bra i kaldere vær da du kan ha mer klær under. 

Det er mindre plass under denne buksen enn under Trimtex-buksen, så den er aller best egnet i noe mildere temperaturer. Den er veldig lik Assos Mille GT-buksen når det kommer til bruksområde. Isadore-buksen er om noe litt luftigere og bedre egnet til varmere temperaturer. 

Passformen på buksen er veldig god. Den sitter stramt på og følger hofte og rumpe på en måte som ikke hindrer bevegelighet. Også stoffet rundt knærne gir god bevegelighet. Stroppene under føttene holder buksen godt nede og beskytter mot kald vind rundt anklene hvis du skulle sykle med denne buksen uten skotrekk eller vintersko. 

Stoffet i Isadore-buksen er luftig på de riktige stedene og tettere andre steder. Den er i sitt ess i temperaturer mellom 0 og 5 grader, men kan også fungere helt opp til 10 plussgrader hvis du plutselig forlenger påsketuren noen timer ekstra. Fyller du opp med knevarmere og vintershorts under vil du kunne bruke den ned til 5 minusgrader også. 

Vi opplever for øvrig kvaliteten på buksen som god, men reflekslogoene på leggene har begynte å løsne etter noen vask. 

Isadore Thermoroubaix tights
STRAM I RUMPA: Isadore-buksen har ikke pute og tillater derfor at du tilpasser den med klær under. Foto: Henrik Alpers

Isadore Thermoroubaix Tights 2.0 er en veldig komfortabel bukse med super passform og gode pusteegenskaper. Den vanntette behandlingen gjør den også god i yr og når veien er våt. Ønsker du å bruke denne buksen i kaldere vær enn 0 grader må du belage deg på å fore opp med knevarmere og vintershorts på innsiden. 

Da Isadore ikke trekker av slovakisk moms ved salg blir buksen uforholdsmessig dyr importert til Norge. 

VURDERING
Vurdering
PLUSS
Veldig god og flatterende passform - Stigbøyler holder den nede - Vannavstøtende - Luftig, men varmt seletøy
MINUS
Ikke supervarm alene - Refleksene løsner etter noen vask - Ikke vindtett - Dobbel moms må betales fra Slovakia