Nalini Birmania

Pris: 1099 kroner
Bruksområde: Fra 7 til -3 grader
Vår mening: Denne buksen er veldig behagelig å ha på, nesten som en kosebukse eller pysj. Den er vårt førstevalg til dager på plussiden så lenge det er tørt, men når det er kaldt eller vått kommer den til kort.
Importør: Spinn.no

Det enkle er ofte det beste. Det er i hvert fall det vi mistenker klesdesignerne i Nalini for å ha tenkt da de laget Birmania.

Dette er en kjent bukse som har solgt i hopetall, noe som nok skyldes både lav pris og enkel funksjon. Det eneste ekstra du får i denne buksen er glidelåsen, men så får du også en skikkelig gulrot når du tar den på det. Enten du er tynn som en proff eller røslig som en tømmerhogger, denne buksen sklir behagelig på de fleste av oss, og oppleves ikke som et omfattende og varmt plagg, bare en skikkelig kosebukse.

Men holder den til en norsk vinter?

For en sentraleuropeisk syklist, der temperaturen på gode vinterdager kan være opp mot tosifret i dalførene, men under null på toppene, er dette en bukse som enkelt lar seg forklare. Til norske vintre, enten de er våte som langs kysten eller tørre og kalde som på innlandet, kan dette fort bli litt kaldt.

Den vil sikkert være fin til de av oss som ikke fryser så lett, men gå heller for Pearl Izumis bukse om du vet du fryser fort. Men du verden for et simpelt, rimelig og velfungerende plagg!

PLUSS
Hele buksen er myk, deilig og fleksibel å ha på - vi tenker aldri på at vi har på oss et vindtett plagg - høyt front-og ryggpanel luner ekstra, men er likevel ikke stramt når en skal tisse (gjelder menn..) - glidelås i skrittet for enklere entré
MINUS
Som på Trimtex’ bukse savner vi bedre foring eller vindtett materiale i rompa - stram rundt anklene