Gore Wear C3 Windstopper Bib Tights

PRIS: 1600 kroner
BRUKSOMRÅDE: Fra 5 til -7 grader
VÅR MENING: Gjennomtenkt bukse i høy kvalitet, det er kun på de aller kaldeste dagene du vil ha noe mer.
IMPORTØR: Gorewear.com

Denne buksen fra membranspesialisten Gore er slik vi mener en vinterbukse skal være. Hele buksen er kledd i den godt pustende membranen «windstopper». Stoffet er like vanntett som Gore Tex, kun sømmene har mindre vanntetthet. Buksen er formsydd, for at den skal begrense bevegelsesfrihet.

Nesten hele innsiden av buksen er kledd med isolerende fleecestoff. Det er tykkest i skrittet, fremsiden av lårene samt nede ved leggene, mens det i rompepartiet ikke er fleece i det hele tatt. Membranen beskytter like fullt godt mot vann-og sølesprut, og er i tillegg forsterket mot slitasje.

Buksen er som nevnt nesten perfekt, bortsett fra en merkelig detalj. Vi er overhodet ikke tilhengere av justerbare skulderstropper. Når syklet du sist, med et intenst ønske om å justere skulderstroppene? Spennene har en tendens til å legge seg på et irriterende sted, og tradisjonelle stropper med fleksibilitet ville vært et bedre valg.

Noen av oss bemerket det, andre ikke, og dette er ikke en detalj som gjør buksen veldig mye dårligere. Like fullt, fra midten av magen og ned er buksen så bra den får blitt. Hadde denne kommet også i en enda mer isolert utgave, da hadde vi virkelig hatt en vinterbukse til norske, kalde, tørre vintre.

Vi lar uansett denne dele seieren sammen med Pearl Izumi.

PLUSS
Vindstoppermembra på alle de nødvendige områdene - solide glidelåser på anklene - glidelås i skrittet gjør det enklere med av-og påkledning samt tissestopp - gjennomgående høy kvalitet
MINUS
Vi savner flere reflekser - de justerbare skulderstroppene er unødvendige - heller fleksibelt stoff rundt anklene enn ankelglidelås