Assos iJ.tiBuru.4 vår/høstjakke

2199,-

Annonse

Størrelse Testet: L

Pluss: Anvendelig spesielt med en vest, lang nok i ermene for hvem som helst, god passform for syklistkropper

Minus: Blir lang i ryggen når den lastes tungt, dyr

www.assos.com

www.energysport.no

Munnfullen og konstruksjonen

iJ.tiBuru.4 betyr at plagget er en isolerende jakke ved navn Tiburu i Assos' Climarange 4, høst. I Assosland er høst temperaturer mellom 8 og 16 grader. Hvorfor den heter Tiburu har vi glemt, men at navnet blir u rub it baklengs kan man fnise av om man har slike tilbøyeligheter.

Jakken er ikke av Assos' mest kompliserte idet den kun har 6 hovedpaneler. Den begynte faktisk sitt liv som et plagg i den rimeligere Uno-serien, men Uno-betegnelsen forsvant fort. Brystet og oversiden av ermene er gjort i RX-materialet deres, et stoff de har brukt i mange år nå. Ryggen og undersiden ermene er laget i det lettere RXQ607, som nærmest er et RX med utfresede groper. Disse to materialene brukes for eksempel også i tK.607.4_S5-nikkersen som vi testet her. I motsetning til Intermediate- og Habu-jakkene som den plasserer seg mellom temperaturmessig har den ikke vindavvisende, men varm front.

Jakken har tre store og gode vanlige lommer på ryggen og en glidelåssikret nøkkellomme med port for hørelurledning utenpå den høyre av dem. Hovedglidelåsen har garasje nederst. Den kommer i sort, rødt eller hvitt som hovedfarge. Alle har ermer i sort og hvitt med invertert grafikk slik at den fremstår assymetrisk. Kult synes vi. Den sorte har helt sort torso, den hvite har hvit torso med praktiske sorte lommer, og den røde vi fikk til test har rødt bryst med hvit rygg og lommer.

I bruk

Som vanlig fra Assos passer ikke jakken ordentlig før man setter seg på sykkelen. Passformen er tradisjonell Assos, slank og med ermer lange nok for testeren, som er 183 høy med et vingespenn på smått vanvittige 197. Hovedglidelåsen fungerer utmerket, og garasjen i bunn har reddet mang en sykkelbukse fra nuppeskader. Stoffet i jakken er svært komfortabelt, og den kan fint brukes med en ermeløs undertrøye i motsetning til en Habu-jakke hvis vindtette stoff ikke er behagelig mot huden.

RXQ607-stoffet i ryggen er svært elastisk. Assos har allikevel ikke sydd inn noe materiale som begrenser jakkens ferd mot rumpa når man laster lommene med mat eller en gjenstridig skalljakke. Vi savner den vertikale stabiliteten vi kjenner fra Bonka-, Habu- og Intermediate-jakkene.

Halsen er ganske lav, omtrent som på en sommertrøye. På kjølige morgener i nedre del av anbefalt temperaturområde er en vindvest et kjekt tilleggsplagg.   

Oppsummert

Assos iJ.tiBuru.4 er en elegant og passe varm jakke til høst og vårbruk, som nok er overflødig om du har en Intermediate og en Habu fra før. Vi gir den trekk for manglende stabiliserende panel i ryggen, men pluss for at den er veldig anvendelig sammen med en vest.

Fotnote

Tiburu skulle opprinnelig i duell med Rapha Long Sleeve Pro Team Jersey, men vi fant tidlig ut at brukstemperaturen for de to er for ulik. Testen av Raphaen kan du lese her.