Sportful Bodyfit Pro WS Jacket

1250 kroner

Annonse

Farger: Sort/neongul, sort og hvit

370 gram (Large testet)

www.bikeshop.no

http://www.sportful.com 

Smalspektret eller smal garderobe?

Floraen av klesmerker er stor og flere opererer med en overveldende mengde modeller. Det er ikke nødvendigvis smart å lete etter plagg skreddersydd til helt unike forhold. En jakke for turer i 8-11 grader, tørt klima og sønnavind er vel og bra, men forutsetter en svær garderobe for å klare seg som norsk helårssyklist. Hva om det blir regn, eller bare litt varmere utpå dagen? Fordelen er at du kan forsvare kjøp av ennå en jakke, ulempen er at du aldri klarer å velge rett bekledning. Vi har testet samme jakke gjennom fire sesonger. 

Passe tjukk og veldig smal 

Pro WS ser ved første øyekast ut som en hvilken som helst jakke, på tykkelsen å dømme ment for vår og høst. At den er en del av garderoben til Saxo Tinkoff behøver ikke ha så mye å si, men når vi tar den på skjønner vi at det stemmer. En smal kropp, veldig smale armer og aggressivt snitt. Den sitter tett, men det er likevel nok plass til skuldre og god lengde på armene til å sette seg dypt i bukken. Ingen fancy detaljer som rare hemper og hull. Ingen ekstra glidelåser på kryss og tvers, ikke 17 paneler i 12 ulike tekstiler. Bare en kvalitetsglidelås, høy krage og tre lommer på ryggen. Et enkelt og funksjonelt plagg.

Vinter og vår 

Vi prøvde jakken først under sykkeltesting i Spania, med kalde morgener og varme dager. Den klarte seg bedre ned mot nullpunktet om morgenen enn når det nærmet seg kort-kort midt på dagen, men jakken håndterte forholdene overraskende bra. Ved å bruke noen sekunder pakker du den ned til å få plass i en vanlig trøyelomme.

Vel hjemme i Norge ble jakken med inn i vinteren, og fikk tid på landeveien, stien og snørike fatbiketurer. Den ble aldri lagt vekk for sesongen, selv i tosifrede minusgrader brukte vi jakka i kombinasjon med en tynn fleecegenser som isolerende mellomlag.

I vinden 

Hele jakka ser ut til å være lagd i samme tekstil med Gore Windstopper-membran. Tekstilet er mest elastisk i bredden, men strekker seg også nok til at jakken sitter tett og tilpasser seg uansett stilling på sykkelen. Fordelen med å bruke membran i hele jakken er at den passer i et større spekter av forhold og tåler mer nedbør. Mange produsenter dropper membran på ryggen og armene av jakker, noe som gjør at et plagg blir mer elastisk, puster bedre og passer flere ryttere. Ulempen er at det ofte blir kaldt på armene og vått på ryggen. Ryggen er tross alt den delen av overkroppen som blir mest eksponert for vann fra hjulet og regn fra oven. Og er det så kaldt at du vil ha jakke setter en som regel pris på at armene også beskyttes mot fartsvinden. Vi opplever forøvrig at de nyeste Windstopper-membranene puster stadig bedre og er mer elastiske, dermed er det ikke like nødvendig som før å ha felter i et plagg uten membran.

Balansert ventilasjon

Som nevnt blir jakka for varm når forholdene nærmer seg korte armer, men en kommer likevel langt med å regulere luftingen med glidelåsen. Når Sportful i tillegg har klart å balansere isolasjonen og samtidig  holde nede volumet er det fullt mulig å ha den med som reserveplagg. For selv midt på sommeren kan en jakke komme godt med. Over tregrensen og i de mer polare delene av landet er dette en helårsjakke. For lavlandet et suverent 3-sesongsplagg for vinterhalvåret.

Basisplagg for sykkelgarderoben

En vindtett softshelljakke er en veldig god investering til sykkelgarderoben. Den beskytter deg mot vind, isolerer ute mye av kulda og håndterer i tillegg moderate nedbørsmengder. Har du overkropp som egner seg bedre for timelange klatringer på sykkelen enn posering på stranda (eller køen på Burger King) kan vi trygt anbefale Sportful Pro WS. Når du i tillegg må betydelig opp i pris for å finne flere av konkurrentene er denne definitivt verdt å prøve. 

Husk at dette er en jakke der vindtetting og isolasjon er prioritert høyest. Den hører til vinterkolleksjonen til sportful, men har blitt brukt av oss fra vi fikk den til test i november og fram til mai.

+ Kompakt og allsidig høst, vinter og vårjakke som håndterer kulde og regn supert

+ Super passform for de smale, ikke antydning til blafring eller for mye materiale

+ Konkurransedyktig pris

 

- Smale armer gjør det vanskelig å ta av og på jakka i fart. Klokka må lirkes fram gjennom trange mansjetter.

- Passer ikke alle kroppsfasonger, passformen er tilpasset rytterne på Saxo Tinkoff og andre med fyrstikkarmer og fuglebryst.