Tour de France 2022: Tadej Pogacar vant 17. etappe

Pogacar spurtet inn til seier foran Vingegaard i Pyreneene

Tadej Pogacar fortsatte jakten på Jonas Vingegaard på den 17. etappen av årets Tour de France.

Sist oppdatert: 20. juli 2022 kl 16.54
VANT: Tadej Pogacar vant den 17. etappen i Tour de France 2022. Foto: Cor Vos
VANT: Tadej Pogacar vant den 17. etappen i Tour de France 2022. Foto: Cor Vos
Lesetid: 2 minutter

Etter å ha brukt den første dagen i Pyreneene til å legge press på Jonas Vingegaard i den gule trøyen, prøvde Tadej Pogacar på det samme også torsdag.

Etter to timer og tre kvarter på sykkelen ble det klart at slaget skulle stå opp til toppen av «verdens bratteste flystripe», på førstekategorien Peyragudes.

Pogacar ventet og ventet med å sette inn støtet opp den 8 kilometer lange bakken. Faktisk ventet sloveneren så lenge at det hele endte med et spurtoppgjør mellom ham og Vingegaard.

I den duellen var det sloveneren som var sterkest og med det tok ti bonussekunder.

Hardkjøret startet opp 10,7 kilometer lange Col de Val Louron-Azet. Etter å ha mistet nok en hjelperytter i Rafal Majka, satte Pogacar sin lit til amerikaneren Brandon McNulty. 24-åringen leverte varene. Med han i front kjørte UAE Team Emirates-duoen av samtlige bortsett fra Vingegaard.

Se videosammendrag av etappen i vinduet under:

På vei til toppen kjørte de også inn den norske Tour-debutanten Andreas Leknessund. 23-åringen kom seg med i bruddet på den 17. etappen og sa adieu til resten av bruddkameratene i bunn av bakken.

Nordmannen kjørte heroisk i ensom majestet, men gikk til slutt besøk av Pogacar, Vingegaard og Majka. Leknessund la seg på hjul før han 2,5 kilometer før toppen kikket nedover fjellet, stoppet opp og ventet på lagets kaptein Romain Bardet som var lenger ned i fjellet.

– Jeg er veldig uenig i den taktikken der, men han er en lagspiller, kommenterte TV 2s sykkelekspert Mads Kaggestad.

Leknessund fikk Bardet opp på hjulet og hjalp lagkameraten opp til gruppe to med blant andre briten Geraint Thomas, mens Vingegaard og Pogacar fortsatte den innbitte kampen om gult lenger fremme.

Results powered by FirstCycling.com

Publisert 20. juli 2022 kl 16.54
Sist oppdatert 20. juli 2022 kl 16.54
annonse
Relaterte artikler
annonse

Landevei.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalist: Knut Andreas Lone | Journalist: Henrik Alpers |

Tips oss: Send mail her!

Salgssjef Fri Flyt AS: Alexander Hagen