Mandag kom beskjeden om at Edvald Boasson-Hagen var reserve for TotalEnergies i Tour de France-troppen, men så kom helomvendingen.

Til VG forteller Boasson-Hagen at han nå likevel skal kjøre rittet, men at han er usikker på hva som er grunnen til at han ikke kom med i første omgang.

– Jeg er mest glad for å bare komme med, så jeg må finne ut av det når jeg kommer ned.

TV 2 meldte nyheten først.

Det blir Boasson-Hagens 12. deltakelse i Tour de France, en ny norsk rekord. Tidligere hadde både han og Thor Hushovd deltatt i rittet 11 ganger.

– Det føles veldig bra. Vært mye fram og tilbake, så det er gøy å bli tatt ut når man først er reserve. Det blir veldig gøy, sier han til VG og fortsetter:

– Jeg har ikke sett for meg noen etapper enda, men det blir jo å kjøre med Sagan. Så det blir noe hjelperytter og noen egne muligheter innimellom.

Totalt skal dermed seks norske ryttere delta i årets Tour: Alexander Kristoff, Sven Erik Bystrøm, Amund Grøndahl Jansen, Vegard Stake Laengen, Andreas Leknessund og Boasson-Hagen.

Tour de France starter førstkommende fredag, 1. juli, med en 13,2 kilometer lang tempo i København.

Bronse i NM

35-åringen har vist god form i det siste. I Critérium du Dauphiné kjempet han helt i toppen på flere etapper og ble nummer tre i poengkonkurransen.

I helgens NM-fellesstart viste han også lovende takter.

Han var tidlig på offensiven sammen med blant andre Alexander Kristoff, og lå lenge i brudd.

Rudsbygdingen satt også med da det hele skulle avgjøres, og på oppløpet i Skogn ble han kun slått av gullvinner Rasmus Tiller og Alexander Kristoff.

Bronsemedaljen er Boasson-Hagens 17. NM-medalje på seniornivå. Han har ti gull på tempo, samt tre på fellesstart.

NM-PODIET: Rasmus Tiller vant, med Alexander Kristoff og Edvald Boasson-Hagen på plassene bak. Nå skal begge to til Tour de France. Foto: Elisbeth Almhjell
NM-PODIET: Rasmus Tiller vant, med Alexander Kristoff og Edvald Boasson-Hagen på plassene bak. Nå skal begge to til Tour de France. Foto: Elisbeth Almhjell