Som ventet ble dagens Tour de France etappe en mulighet for utbryterne, og hele tre nordmenn kom seg med i et brudd som talte hele 33 mann. 

Edvald Boasson Hagen, Sven Erik Bystrøm og Vegard Stake Laengen hadde dermed sjansen til å kjøre for etappeseier, men da ting skulle avgjøres mot slutten av etappen var ingen av dem med helt fremme.

Annonse

Riktignok kom Stake Laengen seg med da en timannsgruppe skilte seg ut på de siste milene, men i den siste bakken hadde ikke askerbøringen mer å kjøre med.

Dermed ble han i stedet innhentet av ryttere bakfra, deriblant Edvald Boasson Hagen, og nordmennene endte som nummer 13 og 14, med Boasson Hagen først av de to. 

I stedet var det italienske Matteo Trentin som gikk av med seieren, etter å ha kjørt solo de siste 15 kilometerne. Den regjerende europamesteren tok dermed årets fjerde Tour-etappeseier for Mitchelton-Scott, da han kom alene til mål i Gap. 

Dagens etappe gikk i et forrykende tempo fra første meter, og endte med vanvittige 45,9 kilometer i timen i gjennomsnittsfart. 

Sammenlagtfavorittene tok det imidlertid svært rolig, ettersom alle sparte på kreftene før de tre tøffe dagene som venter i alpene.