Tour de France 2020 skulle bli arrangert en uke tidligere enn vanlig, for å ikke kollidere med de olympiske leker i Japan.

Men arrangøren av Tour de France, ASO, har håpet i det lengste at det skulle bli arrangert et ritt, usannsynlig lenge vil mange mene.

Annonse

Men nå blir det bekreftet fra øverste hold i Frankrike - Tour de France 2020 vil ikke gå som planlagt.

Julien Alaphilippe skriver autografer under tour de france
INGEN AUTOGRAFRUNDE: Julien Alaphilippe får trolig pause fra autografjegere i sommer. Foto: Cor Vos.

– Store festivaler og arrangement med store tilskuergrupper vil ikke bli avviklet inntil tidligst midten av juli, sa Macron i talen.

Og mens noen kanskje trodde Tour de France ville gå uten tilskuere, akkurat det har blitt avvist av arrangøren. Øverste leder i ASO, Christian Prudhomme, sier følgende til AFP:

– Tour de France vil ikke gå uten publikum. Når noen sier Tour de France, er «France» det viktigste i den setningen. Det er helsesituasjonen i hele landet som teller. Jeg vil veldig gjerne at Tour de France skal avvikles som vanlig i sommer. Men ikke for rittets del, for om vi ikke kan arrangere Tour de France, betyr det at nasjonen «France» er i en katastrofesituasjon, og det håper jeg virkelig ikke, sier han.

Akkurat hva som skjer med rittet aner ingen. Noen håper på en utsettelse, da en total avlysning kan ha store ringvirkninger for internasjonal proffsykling.

Inntektene fra touren er det absolutt viktigste for et profflag gjennom sesongen.

Christian prudhomme er sjef i Tour de France
SKAL HA PUBLIKUM: Tour de France arrangeres ikke uten publikum, sier Christian Prudhomme. Arkivfoto: Cor Vos.