Tadej Pogacar smadret konkurrentene på dagens etappe av Tour de France, og kjørte seg inn i den gule ledertrøyen dagen før rittet avsluttes i Paris. 

Den purunge sloveneren kommer dermed til å vinne årets Tour, etter at han svært uventet slo Primoz Roglic med nesten to minutter på dagens etappe. 

Pogacar åpnet i et vanvittig tempo, men i motsetning til hva de fleste forventet gikk UAE-rytteren aldri på noen smell, snarer økte han heller farten på de siste kilometerne opp til La Plance des Belles Filles. I mål var han hele 1:21 foran andremann, Tom Dumoulin. 

Det ble i det hele tatt svært store endringer etter dagens tempoetappe. Miguel Angel Lopez falt helt ned til sjetteplass fra det som opprinnelig var en tredjeplass før etappen.

Samtidig kjørte den gamle ringreven Richie Porte seg opp på podiet, mens Mikel Landa og Enric Mas også klatret til henholdsvis fjerde- og femteplass. Tom Dumoulin kjørte seg også opp på listene, og endte som nummer 7.  

Pogacar tok ikke bare etappeseieren og den gule trøya. Den vanvittig kjøringen på dagens etappe sørget nemlig for at han tok klatretrøyen fra Richard Carapaz. I tillegg er han naturlig nok også beste ungdomsrytter i feltet. 

Også hovedpersonen selv hadde vanskelig for å forstå hva som hadde skjedd da han ble intervjuet etter å ha ikledd seg den gule trøyen: Jeg kan ikke tro det, og om du spør meg om en uke eller en måned så tror jeg ikke på det da heller! 

Landsmannen Primoz Roglic var naturligvis en slagen mann, etter å ha hatt ledertrøya siden den 9. etappen. 

- Jeg ga alt, men det var bare ikke raskt nok. Jeg kunne ikke kjøre raskere enn det jeg gjorde. 

- Tadej er et utrolig stort talent, uavhengig av alder så fortjener han seieren sånn som han kjørte i dag. 

I morgen venter den klassiske spurtetappen på Champs-Élysées, hvor vi håper Alexander Kristoff kan fortsette triumfferden for UAE!